Puhelinliittymä vertailu: Vertaa parempi puhelinliittymä

Aika vaihtaa puhelinliittymä uuteen? Puhelinliittymä vertailu auttaa! Vertailussa puhelinliittymä tarjoukset kaikilta operaattoreilta. Valitse paras 4G tai 5G-liittymä, ja kilpailuta puhelinliittymien hinnat helpon vertailun avulla.

 1. Käytä suodattimia sopivan puhelinliittymän löytämiseksi
 2. Vertaile ja valitse sinulle sopiviin liittymä
 3. Paina tilaa, ja pääset operaattorille viimeistelemään sopimuksen

Puhelinliittymävertailun avulla näet yhdellä silmäyksellä eri puhelinliittymien hinnat ja ajankohtaiset liittymätarjoukset. Teleoperaattorit tarjoavat uusille asiakkaille usein julkista hinnastoaan edullisempia liittymäpaketteja, jotka houkuttelevat kokeilemaan uutta liittymää tai vaihtamaan omasta vanhasta liittymästä pois.

Puhelinliittymiä vertaamalla pääset näkemään nopeasti kaikki liittymään kuuluvat toiminnot. Vertailun näet puhelin liittymä tarjoukset ja voit valita sellaisen liittymän, joka vastaa parhaiten omia tarpeitasi. Vertailutyökalulla näet pakettiin kuuluvan puheluiden ja tekstiviestien määrän, liittymän nopeuden sekä mahdolliset datapaketit ulkomailla. Myös 4G ja 5G puhelinliittymät kuuluvat valikoimaan.

Puhelinliittymävertailu: Mikä on paras puhelinliittymätarjous 2021?

Vaikka kaikilta operaattoreilta löytyy tarjouksia puhelinliittymistä, netin nopeus vaikuttaa huomattavasti hintaan. Edullisimmat puhelinliittymät on varustettu hyvin hitaalla netillä, kun taas keskitason puhelinliittymät noin 100 megan netillä. Näiden hinnat ovat noin parikymppiä kuussa. Kirjoitushetkellä ykkössijaa halpuudessa pitää Moin 6 gigan simmi.

Puhelinliittymätarjoukset eri operaattoreilta

Elisa puhelinliittymät

Suomen suurimpiin teleoperaattoreihin kuuluva Elisa tarjoaa kuluttajille erihintaisia puhelin liittymätarjouksia sekä kiinteään kuukausihintaan että perusmaksulla, josta veloitetaan käytön mukaan. Yksityisille kuluttajille suunnatut liittymät kulkevat nimellä Elisa Saunalahti Liittymät, sillä vuonna 2011 Saunalahdesta tuli osa Elisa-konsernia. Kiinteiden kuukausipakettien lisäksi Elisa tarjoaa asiakkailleen myös erillisiä latausliittymiä, joissa puheluista ja viesteistä maksetaan etukäteen (vrt. Prepaid).

Tällä hetkellä voimassa Elisa puhelin liittymä tarjoukset:

Elisa 3G ja 4G puhelinliittymätarjoukset

 1. Saunalahti Huoleton 150M, jossa on 150 Mbit/s maksiminopeus ja lisäksi puhelinliittymän rajaton netti kotimaassa, Pohjoismaissa ja Baltiassa, muualla Euroopassa 20 Gt/kk. Liittymä sisältää rajattomat puhelut ja tekstiviestit. Liittymässä ei ole määräaikaa ja sen voi irtisanoa milloin vain.
 2. Saunalahti Huoleton 10M, jossa 10 Mbit/s maksiminopeus ja rajaton netti kotimaassa, Pohjoismaissa ja Baltiassa, muualla Euroopassa 15 Gt/kk. Liittymä sisältää rajattomat puhelut ja tekstiviestit. Liittymässä ei ole määräaikaa ja sen voi irtisanoa milloin vain.

Elisan 5G puhelinliittymätarjoukset

 1. Saunalahti Huoleton 5G 1000M, jossa 1000 Mbit/s maksiminopeus ja rajaton netti kotimaassa, Pohjoismaissa ja Baltiassa, muualla Euroopassa 30 Gt/kk. S-etukortin haltijat saavat liittymästä bonusta. Liittymä sisältää rajattomat puhelut ja tekstiviestit. Liittymässä ei ole määräaikaa ja sen voi irtisanoa milloin vain.
 2. Saunalahti Huoleton 5G 600M, jossa 600 Mbit/s maksiminopeus ja rajaton netti kotimaassa, Pohjoismaissa ja Baltiassa, muualla Euroopassa 27 Gt/kk. S-etukortin haltijat saavat liittymästä bonusta. Liittymä sisältää rajattomat puhelut ja tekstiviestit. Liittymässä ei ole määräaikaa ja sen voi irtisanoa milloin vain.
 3. Saunalahti Huoleton 5G 300M, jossa 300 Mbit/s maksiminopeus ja rajaton netti kotimaassa, Pohjoismaissa ja Baltiassa, muualla Euroopassa 24 Gt/kk. S-etukortin haltijat saavat liittymästä bonusta. Liittymä sisältää rajattomat puhelut ja tekstiviestit. Liittymässä ei ole määräaikaa ja sen voi irtisanoa milloin vain.

Tarkka-peruspaketit: Maksa käytön mukaan

 1. Tarkka Perus, jossa 1 Mbit/s maksiminopeus ja rajaton data kotimaassa, Pohjoismaissa ja Baltiassa, muualla Euroopassa 9 Gt/kk. Puhelut 0,069 €/min ja tekstiviestit 0,069 €/kpl. Liittymässä ei ole määräaikaa ja sen voi irtisanoa milloin vain.
 2. Tarkka Puhe, johon ei kuulu nettiyhteyttä. Netin käytöstä on maksettava erikseen ja verkko tukee 2G- ja 3G-yhteyksiä. Puhelut 0,069 €/min ja tekstiviestit 0,069 €/kpl. Liittymässä ei ole määräaikaa ja sen voi irtisanoa milloin vain.

Liittymä nuorelle

 1. Huoleton 150M -liittymä on saatavilla kaikille alle 26-vuotiaille Elisa-asiakkaille. Liittymään kuuluu 150 Mbit/s maksiminopeudella varustettu nettiyhteys rajattomalla datalla Suomessa, Pohjoismaissa ja Baltiassa, muualla Euroopassa 20 Gt/kk. Liittymä sisältää rajattomat puhelut ja viestit.

Katso kaikki Elisan liittymät täältä

DNA Puhelinliittymät

DNA kuuluu yhdessä Elisan kanssa Suomen suurimpiin teleoperaattoreihin. DNA:lla on tarjottavana rajattomalla kotimaan nettiyhteydellä varustettuja puhelinliittymätarjouksia eri nopeuksilla, joita voidaan käyttää rajoitetusti myös muualla EU-alueella. Lisäksi se myy erillisiä Prepaid-liittymiä, joihin saldoa on mahdollista ladata etukäteen ja kuluttaa oman käytön mukaan.

Tällä hetkellä voimassa olevat DNA puhelinliittymä tarjoukset

DNA 5G liittymät

 • 1. DNA Rajaton 5G 1000M, jossa 1000 Mbit/s maksiminopeus ja rajaton netti kotimaassa, muissa Pohjoismaissa ja Baltiassa. Liittymä sisältää rajattoman määrän puheluita ja viestejä sekä dataa muissa EU-maissa 30 Gt kuukaudessa. Liittymässä ei ole määräaikaa.
 • 2. DNA Rajaton 5G 400M, jossa 400 Mbit/s maksiminopeus ja rajaton netti kotimaassa, muissa Pohjoismaissa ja Baltiassa. Liittymä sisältää rajattoman määrän puheluita ja tekstiviestejä sekä dataa muissa EU-maissa 20 Gt kuukaudessa. Liittymässä ei ole määräaikaa.

DNA 4G liittymät

 • 1. DNA Nopea 4G Rajaton Plus, jossa netin maksiminopeus 150 Mbit/s. Rajaton netti kotimaassa, muissa Pohjoismaissa ja Baltiassa. Liittymään sisältyvät rajattomat puhelut ja tekstiviestit sekä EU-dataa 19 Gt kuukaudessa. Liittymässä ei ole määräaikaa.
 • 2. DNA Rajaton 4G 10M, jossa netin maksiminopeus 10 Mbit/s. Rajaton netti kotimaassa, muissa Pohjoismaissa ja Baltiassa. Liittymään sisältyvät rajattomat puhelut ja tekstiviestit sekä EU-dataa 15 Gt kuukaudessa. Liittymässä ei ole määräaikaa.

Peruskäyttöön soveltuvat liittymät

 1. DNA Rajaton, jossa netin maksiminopeus 1 Mbit/s. Rajaton netti kotimaassa, muissa Pohjoismaissa ja Baltiassa. Liittymään sisältyvät rajattomat puhelut ja tekstiviestit sekä EU-dataa 14 Gt kuukaudessa. Liittymässä ei ole määräaikaa.
 2. DNA Jämpti, jossa netin maksiminopeus 1 Mbit/s. Rajaton netti kotimaassa, muissa Pohjoismaissa ja Baltiassa. Puheluista ja tekstiviesteistä veloitetaan käytön mukaan, puhelut alkaen 0,07 €/min, tekstiviestit 0,07 €/kpl ja multimediaviestit 0,40 €/kpl. Liittymään sisältyy EU-dataa 7 Gt kuukaudessa. Liittymässä ei ole määräaikaa.
 3. DNA Jämpti Puhe, joka on puhelinliittymä ilman nettiä. Puheluista ja tekstiviesteistä veloitetaan käytön mukaan, puhelut alkaen 0,07 €/min, tekstiviestit 0,07 €/kpl ja multimediaviestit 0,40 €/kpl. Liittymässä ei ole määräaikaa.

Telia puhelinliittymät

Telialta löytyy 5G- ja 4G-yhteyksillä varustettujen kiinteiden puhelinliittymätarjousten lisäksi myös etukäteen ladattavia Prepaid-liittymiä sekä maksullisella netillä että rajattomalla netillä varustettuina.

Tällä hetkellä voimassa olevat Telia puhelinliittymä tarjoukset:

Telia 5G liittymät

 1. Rajaton 5G 300 M, jossa 5G-verkon maksiminopeus on 300 Mbit/s. Rajaton netti kotimaassa, Pohjoismaissa ja Baltiassa. Rajattomat puhelut ja viestit sisältyvät hintaan. Netin käyttö EU/ETA-maissa 20 Gt kuukaudessa. Telian 5G-liittymäasiakkaan etuna C More TV maksutta 12 kuukauden ajan. Liittymässä ei ole määräaikaa.
 2. Rajaton 5G 450 M, jossa 5G-verkon maksiminopeus on 450 Mbit/s. Rajaton netti kotimaassa, Pohjoismaissa ja Baltiassa. Rajattomat puhelut ja viestit sisältyvät hintaan. Netin käyttö EU/ETA-maissa 25 Gt kuukaudessa. Telian 5G-liittymäasiakkaan etuna C More TV maksutta 12 kuukauden ajan. Liittymässä ei ole määräaikaa.
 3. Rajaton 5G 1000 M, jossa 5G-verkon maksiminopeus on 1000 Mbit/s. Rajaton netti kotimaassa, Pohjoismaissa ja Baltiassa. Rajattomat puhelut ja viestit sisältyvät hintaan. Netin käyttö EU/ETA-maissa 27 Gt kuukaudessa. Telian 5G-liittymäasiakkaan etuna C More TV maksutta 12 kuukauden ajan. Liittymässä ei ole määräaikaa.

Telia 4G liittymät

 1. Rajaton 150 M, jossa 4G-verkon maksiminopeus 150 Mbit/s. Rajaton netti kotimaassa, Pohjoismaissa ja Baltiassa. Rajattomat puhelut ja viestit sisältyvät hintaan. Netin käyttö EU/ETA-maissa 20 Gt kuukaudessa. Telian liittymäasiakkaan etuna C More TV maksutta 3 kuukauden ajan. Liittymässä ei ole määräaikaa.
 2. Rajaton 20 M, jossa 4G-verkon maksiminopeus 20 Mbit/s. Rajaton netti kotimaassa, Pohjoismaissa ja Baltiassa. Rajattomat puhelut ja viestit sisältyvät hintaan. Netin käyttö EU/ETA-maissa 17 Gt kuukaudessa. Telian liittymäasiakkaan etuna C More TV maksutta 3 kuukauden ajan. Liittymässä ei ole määräaikaa.
 3. Rajaton Lite 0,2 M, jossa 4G-verkon maksiminopeus on 0,256 Mbit/s. Rajaton netti kotimaassa, Pohjoismaissa ja Baltiassa. Netin käyttö EU/ETA-maissa 5 Gt kuukaudessa. Puhelut alkaen 0,07 €/min ja tekstiviestit alkaen 0,07€/kpl. Telian liittymäasiakkaan etuna C More TV maksutta 3 kuukauden ajan. Liittymässä ei ole määräaikaa.

Telia Dot liittymät

 1. Telia Dot 5G & C More TV, jossa 5G-verkon maksiminopeus on 300 Mbit/s. Rajaton netti kotimaassa, Pohjoismaissa ja Baltiassa. Rajattomat puhelut ja viestit sisältyvät hintaan. Netin käyttö EU/ETA-maissa 20 Gt kuukaudessa. Liittymään kuuluu C More –palvelu. Liittymään sisältyy 14 päivän ilmainen kokeilujakso. Ei avausmaksua eikä määräaikaisuutta.
 2. Telia Dot, jossa 4G-verkon maksiminopeus on 100 Mbit/s. Rajaton netti kotimaassa, Pohjoismaissa ja Baltiassa. Rajattomat puhelut ja viestit sisältyvät hintaan. Netin käyttö EU/ETA-maissa 13 Gt kuukaudessa. Liittymään sisältyy 14 päivän ilmainen kokeilujakso, jonka jälkeen liittymästä maksetaan käytön mukaan. Ei avausmaksua eikä määräaikaisuutta.

Moi puhelinliittymät

Tuorein Suomen teleoperaattoreiden uutuus, vuonna 2016 perustettu Moi Mobiili tarjoaa edullisia 4G- ja 5G-yhteyksiä sekä kotimaassa että Euroopassa. Erikoisuutena Moi Mobiililla on se, että 6 gigan simmiin on mahdollista liittää useampi laite samanaikaisesti, jolloin data jaetaan kaikkien käytettävien laitteiden mukaan, mutta laskutetaan yhden liittymän mukaan.

Tällä hetkellä voimassa olevat Moi puhelinliittymä tarjoukset:

Moi 6 gigan simmi: Paras puhelinliittymä tarjous?

 1. 6 Gt datalla varustettu puhelinliittymätarjous, jossa nettiyhteyden maksiminopeus on 100 Mbit/s. Netin käyttö myös muissa EU/ETA-maissa 6 Gt kuukaudessa. Kotimaan, muiden Pohjoismaiden ja EU:n sisäiset puhelut alkaen 0,055 €/min ja tekstarit 0,055 €/kpl.

Moi Rajaton 4G puhelinliittymä

 1. Moi Rajaton 4G 100 Mbit, 100 Mbit/s rajattomalla 4G-yhteydellä varustettu liittymä, joka sisältää dataa muissa EU-maissa 10 Gt kuukaudessa. Kotimaan, muiden Pohjoismaiden ja EU:n sisäiset puhelut alkaen 0,055 €/min ja tekstarit 0,055 €/kpl.
 2. Moi Rajaton 4G 300 Mbit, 300 Mbit/s rajattomalla 4G-yhteydellä varustettu liittymä, joka sisältää dataa muissa EU-maissa 15 Gt kuukaudessa. Kotimaan, muiden Pohjoismaiden ja EU:n sisäiset puhelut alkaen 0,055 €/min ja tekstarit 0,055 €/kpl.

Moi Rajaton 5G puhelinliittymä

 1. Moi Rajaton 5G 300 Mbit, 300 Mbit/s rajattomalla 5G-yhteydellä varustettu liittymä, joka sisältää dataa muissa EU-maissa 20 Gt kuukaudessa. Kotimaan, muiden Pohjoismaiden ja EU:n sisäiset puhelut alkaen 0,055 €/min ja tekstarit 0,055 €/kpl.
 2. Moi Rajaton 5G 600 Mbit, 600 Mbit rajattomalla 5G-yhteydellä varustettu liittymä, joka sisältää dataa muissa EU-maissa 20 Gt kuukaudessa. Kotimaan, muiden Pohjoismaiden ja EU:n sisäiset puhelut alkaen 0,055 €/min ja tekstarit 0,055 €/kpl.
 3. Moi Rajato 5G 1000 Mbit, 1000 Mbit rajattomalla 5G-yhteydellä varustettu liittymä, joka sisältää dataa muissa EU-maissa 25 Gt kuukaudessa. Kotimaan, muiden Pohjoismaiden ja EU:n sisäiset puhelut alkaen 0,055 €/min ja tekstarit 0,055 €/kpl.

Puhelinliittymä vertailu 2021: Ota nämä asiat huomioon

Puhelinliittymä vertailu ottaa huomioon aina teleoperaattorien uusimmat tarjoukset. Vertailemalla säännöllisesti eri teleoperaattorien liittymiä löydät helposti kaikkein ajankohtaisimmat tarjoukset juuri omiin tarpeisiisi. Silmällä kannattaa pitää erityisesti uusien asiakkaiden tarjouksia, jotka ovat yleensä määräaikaisia.

Puhelinliittymien vertailu kannattaa tehdä vähintään vuoden välein, sillä tarjousliittymät ovat voimassa normaalisti 12 tai 24 kuukauden ajan, jonka jälkeen hinta nousee. Hintatietoinen asiakas onkin tässä vaiheessa jo neuvottelemassa itselleen uutta tarjousta tai vaihtamassa toiseen liittymään. Jo tästä voimme huomata, miten elävistä ja muuttuvista markkinoista teleoperaattorien tarjoamissa puhelinliittymissä on kyse, joten liittymien vertailu on myös vuonna 2021 aikansa väärti.

Tärkeimpiä seikkoja uudessa puhelinliittymässä ovat tietysti paketin hinta sekä ne ominaisuudet, joita hinta pitää sisällään. Puhelinliittymältä haetaan tänä päivänä kilpailukykyisen hinnan lisäksi nopeutta ja usein myös rajatonta dataa, jonka ansiosta netissä surffailu käy huolettomasti kotimaan lisäksi muissa Pohjoismaissa ja Baltiassa.

Harva puhelinliittymän omistaja edes ymmärtää, miten kovaa kilpailua alalla tänä päivänä käydään. Puhelinliittymistä on nimittäin kasvanut erittäin kysytty markkina-alue, sillä esimerkiksi vuonna 2018 internetiä matkapuhelimellaan käytti 16–89-vuotiaista suomalaisista jopa 75 prosenttia.

Tämä huikea kysynnän kasvu on johtanut siihen, että teleoperaattorien välinen kilpailu polkee hintoja alas samaan aikaan kuin teknologia kehittyy nopeammin kuin koskaan aikaisemmin. Tämän vuoksi kaikilta operaattoreilta on saatavilla useita puhelinliittymätarjouksia. Jtämän vuoksi on puhelin liittymät hyvä kilpailuttaa tasaisin väliajoin, jopa muutaman kerran vuodessa.

Vertaile puhelin liittymäsi säännöllisesti

Jotta voisit säästää selvää rahaa matkapuhelinliittymäsi kuukausimaksuissa, muista vertailla ja vaihtaa liittymäsi parempaan säännöllisin väliajoin. Tässä artikkelissa kerromme sinulle tarkemmin siitä, miten puhelinliittymien vertailu ja kilpailutus onnistuvat, miten liittymän vaihto tapahtuu ja millaisia puhelinliittymiä tänä päivänä löytyy markkinoilta. Lisäksi avaamme tarkemmin puhelinliittymien hinnoittelua ja esittelemme tunnetuimmat kotimaiset puhelinliittymiä tarjoavat teleoperaattorit. Vertaa puhelinliittymät Suomessa, ja saat juuri itsellesi sopivan liittymän.

Kun lähdet metsästämään uuttaa liittymää, haluat varmasti, että se on mahdollisimman edullinen. Kilpailukykyisen hinnan lisäksi huomiota kannattaa kiinnittää myös niihin ominaisuuksiin, mitä liittymä tarjoaa. Paras puhelinliittymätarjous ei välttämättä ole sopivin liittymä varsinkin silloin, jos käytät paljon YouTuben, Facebookin, Instagramin, Netflixin ja HBO:n kaltaisia suoratoistopalveluita ja sosiaalisen median kanavia. Kun surffailet paljon verkossa, katselet videoita, tv-sarjoja ja elokuvia, datan käyttö on todennäköisesti tällöin niin suurta, että sinun kannattaa valita lähes poikkeuksetta liittymä, joka sisältää rajattoman netin.

Tämän lisäksi on syytä kiinnittää huomiota siihen, kuinka nopealla netillä liittymä on varustettu, sillä tänä päivänä markkinoilta löytyy vaihtoehtoja aina muutaman megan netillä varustetuista liittymistä satojen tai jopa tuhannen megan liittymiin. Netin nopeudella on väliä silloin, jos käytät sitä puhelimessasi aktiivisesti. Riittävän nopealla netillä varmistat esimerkiksi sen, että leffojen ja tv-sarjojen katselu onnistuu ilman puskurointia.

Netin kulutuksen lisäksi ennen liittymän hankintaa on hyvä miettiä, tarvitaanko puhelinta puheluiden soittamiseen ja tekstiviestien lähettämiseen. Vaikka videopuhelut ja viestit onnistuvat tänä päivänä helposti netissä, paljon soittavalle ja tekstaavalle voi kuukauden lopussa saapunut liittymälasku tulla yllätyksenä, jos laskutuskauden aikana on ehditty soittaa useampia puheluita, jotka eivät kuulu liittymän hintaan.

Vaikka liittymän megabittien noustessa myös hinnat nousevat, vertailun avulla onni voi potkaista ja voit löytää aikaisempaa nopeamman liittymän jopa parhaaseen hintaan. Jos uusi tarjous miellyttää, voit vaihtaa vanhan liittymäsi uuteen, vaikka samalta istumalta. Puhelinliittymävertailun lisäksi puhelinliittymän kilpailuttaminen on paras hoitaa teleoperaattoreiden kautta.

Katso myös: Laajakaista vertailu 2021 auttaa parhaan laajakaistan valinnassa kotiin!

Mikä on paras puhelinliittymä juuri sinulle?

Tänä päivänä liittymämarkkinat elävät ja muuttuvat koko ajan. Suuren kysynnän vuoksi tarjonnan laatu on noussut viimeisten vuosikymmenien aikana huimasti, minkä ansiosta teleoperaattorit joutuvat taistelemaan lähes kynsin ja hampain asiakkaiden suosiosta. Kuluttajan asema tässä mielessä on varsin hyvä ja puhelinliittymätarjouksia metsästämällä sinullakin on mahdollisuus löytää uudempi ja parempi liittymä parempaan hintaan.

Oikean liittymän valinta perustuu pitkälti siihen, mihin käyttötarkoitukseen liittymää etsit. Esimerkiksi jos datan käyttösi on päivittäin suurta ja päädyt valitsemaan hinnan perusteella markkinoiden halvimman liittymän, joudut todennäköisesti maksamaan netin käytöstä ekstraa.

Näin ollen, juuri omiin tarpeisiin sopiva puhelinliittymä löytyy kartoittamalla omia käyttötarpeita ja vertailemalla sitten puhelinliittymiä toisiinsa. Riittääkö hitaampi nettiyhteys? Käytätkö puhelinta päivittäin internetissä surffailuun vai tarvitsetko nettiä vain satunnaisten sähköpostien lukemiseen? Soitatko paljon ja lähetätkö tekstiviestejä? 4G- vai 5G puhelinliittymä? Vastaamalla näihin kysymyksiin selvität helpommin, millainen puhelinliittymä juuri sinun kannattaa valita. Jos sen sijaan haussa on mobiililaajakaista esimerkiksi mokkulaan tai kakkosnetiksi mökille, mobiililaajakaista vertailu tarjoaa kattavan valikoiman eri operaattorien mobiilinettiliittymiä.

Kun tiedät tarkemmin, millaisia ominaisuuksia liittymältä tarvitset, on huomattavasti helpompaa valita mahdollisimman halpa liittymä, joka vastaa tarpeitasi. Fiksuilla valinnoilla vältyt maksamasta liittymästäsi liikaa, eikä laskutuskauden lopussa saapuva laskukaan aiheuta sinulle harmaita hiuksia, kun tiedät jo valmiiksi, mihin liittymääsi käytät.

Erilaiset puhelinliittymät

Puhelinliittymät voidaan jakaa karkeasti netillisiin ja netittömiin liittymiin. Nimensä mukaisesti netillisessä liittymässä netti kuuluu hintaan ja datan määrä voi olla rajattu tai rajaton. Lisäksi netillisiä liittymiä luokitellaan sen mukaan, kuinka nopean nettiyhteyden ne sisältävät, esimerkiksi rajaton 300 M, rajaton 400 M, rajaton 500 M ja niin edelleen. Netittömässä liittymässä puolestaan netin käyttö ei kuulu ollenkaan liittymän kuukausimaksuun, joten mikäli nettiä käytetään laskutusjakson aikana, siitä tulee maksaa erikseen.

Tämän lisäksi puhelinliittymät voidaan luokitella sen mukaan, kuuluuko niihin puheluita ja tekstiviestejä. Markkinoilta löytyy tänä päivänä sekä liittymiä, jotka sisältävät rajattomat puhelut ja tekstiviestit (esimerkiksi kotimaassa, Pohjoismaissa ja Baltiassa tai koko EU-alueella) että liittymiä, joissa puheluista ja tekstiviesteistä tulee maksaa erikseen.

5G Puhelinliittymät

Suomessa ollaan tällä hetkellä jo luopumassa 3G-verkoista, sillä lähes kaikki suomalaiset asuvat tätä uudemman sukupolven, 4G-verkon, kattavuusalueella. Nyt suunnitelmissa on siirtyä asteittain 4G-verkosta 5G-verkkoon, ja markkinoilta löytyykin tänä päivänä jo runsaasti 5G-puhelinliittymiä sekä niitä tukevia laitteita.

Siirtyminen 4G-verkosta 5G-verkkoon tulee kuitenkin ottamaan oman aikansa ja ainakin tällä hetkellä 5G-verkon kattavuus on Suomessa vielä hyvin rajattu. Monet kuluttajat ovat kuitenkin jo valmistautuneet 5G-verkon vallankumoukseen ja hankkineet itselleen 5G-yhteyttä tukevan liittymän ja laitteen.

Asteittainen siirtyminen 3G-verkosta 5G-verkkoon on tuottanut tulosta, sillä keskimääräiset yhteysnopeuksien erot näiden verkkojen välillä ovat valtavat. On sanomattakin selvää, että 3G-verkon 40 Mbit/s maksiminopeus ei vedä vertoja 4G-verkon 450 Mbit/s ja 5G-verkon 1000 Mbit/s maksiminopeuksille. Jos vanhan luurisi netti tökkii koko ajan, voi siis olla, että se hyödyntää edelleen vanhaa 3G-yhteyttä. Vertailemalla erilaisia liittymiä keskenään voit löytää helposti budjettiisi sopivan ja nopeamman puhelinliittymän.

Kuukausimaksuton puhelinliittymä

Kuukausimaksuttomalla puhelinliittymällä tarkoitetaan tänä päivänä niin kutsuttuja prepaid-liittymiä, joissa ei ole välttämättä lainkaan kiinteää kuukausimaksua. Prepaid-liittymiä myyvät sekä teleoperaattorit että R-kioskit ja hyvin varustellut päivittäistavarakaupat. Prepaid-liittymä toimii niin, että siihen ladataan saldoa etukäteen, jonka ansiosta puhelinliittymä on saatavilla myös ilman luottotietoja.

Kiinteä kuukausipaketti eli kiinteä puhelinliittymä on yleensä kuukausimaksutonta puhelinliittymää edullisempi varsinkin silloin, jos liittymää käytetään paljon. Prepaid-liittymien huonona puolena on myös se, että niiden saldo voi loppua kesken kaiken ja sitä ei ole mahdollista ladata aivan jokaisessa kulmassa. Lisäksi Prepaid-liittymää ei voida käyttää mobiilivarmenteena verkossa asioidessa eikä numeron siirto ole mahdollista liittymää vaihdettaessa. Puhelinliittymä vertailu auttaa sinua päättämään, haluatko prepaid-, vai kuukausihintaisen liittymän. Valtaosa valitsee liittymäsopimuksen kiinteällä kuukausihinnalla.

Olipa hankinnassa sitten kiinteä kuukausipaketti tai etukäteen ladattava Prepaid-liittymä, puhelinliittymiä kannattaa aina vertailla keskenään omiin tarpeisiin sopivan liittymän löytämiseksi.

Puhelinliittymä ilman luottotietoja

Kiinteää kuukausittain veloitettavaa liittymää hankittaessa teleoperaattorit ovat ottaneet tehtäväkseen tarkistaa asiakkaan luottotiedot. Tällä menetelmällä teleoperaattori pyrkii varmistamaan, että asiakkaalla ei tule olemaan ongelmia uuden liittymän laskujen maksussa.

Jos luottotiedoista löytyy merkintöjä, operaattori voi kieltäytyä myöntämästä henkilölle uutta liittymää. Joissakin tapauksissa puhelinliittymä voidaan kuitenkin myöntää myös luottotiedottomalle esimerkiksi silloin, jos hän ehdottaa vakuusmaksun asettamista liittymää vastaan. Vakuusmaksu toimii kuin panttina, joka palautetaan asiakkaalle kokonaisuudessaan sopimuksen päätyttyä, mikäli hän on maksanut liittymänsä kuukausimaksut säntillisesti.

Jokainen teleoperaattori tekee lopullisen päätöksen asiakaskohtaisesti. Mikäli sinulla on aikaisempia merkintöjä luottotiedoissa, kannattaa tällöin ottaa yhteyttä suoraan teleoperaattoriin ja neuvotella heidän kanssaan mahdollisen liittymän avaamisesta.

Jos liittymän avaaminen ei onnistu, toinen vaihtoehto luottotiedottomalle on Prepaid-liittymä. Koska Prepaid-liittymälle ladataan saldoa etukäteen, asiakkaan luottotietoja ei tarvitse tarkistaa. Prepaid-liittymä voi kuitenkin tulla aktiivisessa käytössä kalliiksi, joten on tärkeää, että tarkistat ensin suoraan teleoperaattorilta, olisiko kiinteää puhelinliittymää mahdollista saada esimerkiksi vakuusmaksua vastaan.

Puhelinliittymän vaihto

Kun uusi puhelinliittymä on löytynyt, on vanha liittymä aika päivittää. ​Onneksi puhelinliittymän vaihtaminen on tänä päivänä todella nopeaa ja helppoa, eikä sinun tarvitse kuluttajana yleensä tehdä tässä vaiheessa enää mitään, sillä teleoperaattori hoitaa vaihdon puolestasi.

Puhelinliittymän siirto ottaa jonkin aikaa riippuen siitä, vaihdatko operaattorilta toiselle vai pysytkö samalla operaattorilla, mutta päivität vain liittymän. Jos aiot pysyä edelleen saman operaattorin asiakkaana, mutta päivität liittymän, voit alkaa käyttää uutta liittymää yleensä jo seuraavana päivänä uuden sopimuksen voimaan astumisesta. Tarkemmat ohjeet kannattaa aina tarkistaa suoraan operaattorilta.

Jos puolestaan vaihdat yhdeltä operaattorilta toiselle ja teet numeron siirron, uuden liittymän voimaan astumisessa menee normaalisti noin viikko. Jos operaattorin vaihto on tehty liikkeessä, saat yleensä uuden SIM-kortin suoraan mukaasi, mutta jos liittymä on vaihdettu verkossa, uusi SIM-kortti toimitetaan kotiosoitteeseen muutaman arkipäivän sisällä. Kun uusi SIM-kortti on astunut voimaan, sinun tulee asentaa se puhelimeesi samalla tavalla kuin vanha SIM-korttisi. Vanha SIM-kortti puolestaan lakkaa toimimasta samana päivänä kuin uusi astuu voimaan.

Puhelinliittymävertailu: Miten kilpailuttaa puhelinliittymä?

Myös voimassa olevat puhelinliittymät on mahdollista kilpailuttaa. Ennen kilpailutuksen aloittamista on kuitenkin tärkeää varmistaa, että kyseessä ei ole määräaikainen sopimus, sillä mikäli sopimuksessa on edelleen määräaikaa jäljellä operaattorin vaihtuessa, joudut todennäköisesti maksamaan vaihdosta sakkomaksun.

Puhelinliittymävertailu ja kilpailutus kulkevat käsi kädessä. Kun päätät kilpailuttaa vanhan liittymäsi, sinun tulee vertailla saamiasi tarjouksia keskenään. Puhelinliittymän kilpailutus alkaa parhaiten selvittämällä omat liittymän käyttötarkoitukset. Tällä tavalla tiedät paremmin, millaista liittymää todella tarvitset – oli se sitten rajattomalla ja nopealla netillä varustettu liittymä tai peruskäyttöön sopiva liittymä, josta veloitetaan käytön mukaan.

Omat kulutustottumukset on helppo selvittää kirjautumalla omilla tunnuksilla teleoperaattorin asiakassivuille. Tämä kannattaa hoitaa mahdollisuuksien mukaan verkossa, sillä operaattorit laskuttavat paperilaskujen lähettämisestä ja jonottaminen operaattorin asiakaspalveluun voi maksaa maltaita. Kirjautuaksesi asiakassivuille sinun tulee todentaa henkilöllisyytesi esimerkiksi mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla.

Jos huomaat, että maksat turhaan rajattomista puheluista ja tekstiviesteistä, joita et koskaan käytä, koska hoidat viestit WhatsAppilla ja puhelut Skypellä, voi olla aika päivittää liittymään, jossa et maksa näistä ominaisuuksista. Jos taas olet huomannut, että nykyinen nettiyhteytesi ei enää riitä kattamaan kaikkia tarpeitasi, tällöin kannattaa ehdottomasti päivittää liittymään, joka tarjoaa alkuperäistä nopeampaa nettiä.

Vanha operaattori saa usein tiedon siitä, että olet kilpailuttamassa liittymääsi. Tällöin on mahdollista, että saat operaattorilta soiton tai tekstiviestin, jossa se tarjoaa sinulle uutta liittymää. Jos onni potkaisee, uusi puhelinliittymä tarjous voi olla huomattavasti huokeamman hintainen kuin mikään vertailemasi muu puhelinliittymä, jolloin vanhan operaattorin asiakkaaksi voi jäädä suosiolla. Lisäksi voit kokeilla rohkeasti neuvotella itse liittymällesi hinnanalennusta tai nopeampaa nettiä – alan kovan kilpailun ansiosta monet teleoperaattorit ovat valmiita kompromisseihin!

Mikä puhelinliittymässä maksaa?

Puhelinliittymän hinta koostu monista eri tekijöistä: datan määrästä, netin nopeudesta, puheluista ja tekstiviesteistä, avausmaksuista sekä siitä, onko kyseessä kiinteä kuukausimaksu vai puhelinliittymä ilman kuukausimaksua.

 1. Data​n määrä
  Datan määrä vaikuttaa merkittävällä tavalla puhelinliittymän hintaan. Kyseessä voi olla joko täysin netitön puhelinliittymä, rajallisella netillä tai rajattomalla netillä varustettu puhelinliittymä. Aktiivinen internetin käyttö vaatii enemmän dataa, joten on hyvä selvittää huolellisesti etukäteen, kuinka suurella datalla varustetun liittymän todella tarvitset.
 2. Netin nopeus
  Mitä nopeampi nettiyhteys on, sitä kalliimpi myös liittymä on. Lisäksi on hyvä pitää mielessä, että teleoperaattorien ilmoittamat nopeudet ovat aina maksiminopeuksia, eli 500 megan nettiyhteys ei välttämättä koskaan saavuta kyseistä nopeutta, mikäli verkko, johon laite on yhdistetty, ei siihen yllä. Tiheämmin asutuilla alueilla nettiyhteyksien nopeudet ovat yleensä suurempia, joten mikäli asut maalla tai kaukana muusta asutuksesta, ei välttämättä 1000 megan nettiyhteydellä varustettu liittymä ole kaikkein paras valinta.
 3. Puhelut ja tekstiviestit
  Skypen, WhatsAppin, Facebook Messengerin, Signalin ja Telegramin kaltaisten ilmaisten puhe- ja viestipalveluiden ansiosta tavallisille puheluille ja tekstiviesteille on harvemmin tarvetta. Jos huomaat, ettet soita puheluita tai lähetä tekstiviestejä juuri ollenkaan, miksi maksaa kyseisestä palvelusta liittymämaksussasi? Puhelut ja tekstiviestit puolestaan osoittautuvat usein tarpeellisiksi silloin, jos nettiyhteys omalla kotipaikkakunnalla on huono. Mieti siis tarkkaan, mihin liittymääsi todella tarvitset, sillä turhasta ei kannata maksaa!
 4. Avausmaksut
  Uutta liittymää avattaessa teleoperaattori veloittaa sinulta ensimmäisen kuun laskussa avausmaksun, jonka hinta on noin 3–5 euroa. Vaikka avausmaksun suuruudella ei ole merkitystä siihen, paljonko maksat itse liittymästä kuukausittain, kyseessä on liittymän hintaan kuuluva palvelumaksu, joka kannattaa ottaa huomioon.
 5. Kiinteä kuukausimaksu vai puhelinliittymä ilman kuukausimaksua?
  ​​Kuukausimaksun suuruus riippuu täysin siitä, millaisen liittymän olet operaattorilta ostanut. Kiinteän kuukausimaksun liittymissä laskutettava summa on aina sama, ellet ole käyttänyt laskutuskauden aikana palveluita – esimerkiksi soittanut palvelunumeroon tai ylittänyt rajallisen datan määrän – joista operaattori veloittaa ekstraa.

Lähes kaikki liittymät ovat tänä päivänä kiinteän kuukausimaksun liittymäpaketteja. Teleperaattorit tarjoavat kuitenkin myös Prepaid-liittymiä sekä pienellä kuukausimaksulla varustettuja perusliittymiä, joista veloitetaan käytön mukaan. Tällöin hintana voi olla esimerkiksi 4,90 euroa kuussa, jonka päälle lisätään kaikki laskutuskauden aikana tehdyt puhelut ja tekstiviestit. Tällainen paketti voi itse asiassa olla fiksu valinta esimerkiksi eläkeläiselle, joka käyttää puhelinta vain hyvin satunnaisesti.

Kaikki puhelinliittymät

Katso kaikki puhelinliittymät alta!

 • Ale! DNA on suomalainen teleoperaattori, jolla on laajasti kattava verkko ympäri Suomen.

  DNA Nopea 4G Rajaton Plus

  29,90  Tilaa DNA:lta!
  • Rajaton netti Suomessa, Pohjolassa ja Baltiassa
  • Kattava 4G verkko
  • Toimii 2G-, 3G-, 4G -verkoissa
  • EU-data 19 Gt/kk
  • Ei määräaikaa
 • Ale! Parhaat telia liittymät, kuten telia puhelinliittymät ja telia nettiliittymät

  Telia Rajaton 5G 300 M

  31,99  Tilaa Telialta!
  • Telian 5G puhelinliittymä 300 M netillä
  • Toimii 2G-, 3G-, 4G-, ja 5G-verkoissa
  • Rajaton netti Suomessa, Pohjolassa ja Baltiassa
  • Nopea 5G liittymä
  • EU-datan käyttö 11 Gt/kk
  • Rajattomat puhelut ja viestit Suomessa
  • Saatavilla eSIM-kortilla
 • Ale! Parhaat telia liittymät, kuten telia puhelinliittymät ja telia nettiliittymät

  Telia Rajaton 5G 450 M

  34,99  Tilaa Telialta!
  • Telian 5G liittymä 450 M netillä
  • Toimii 2G-, 3G-, 4G-, ja 5G-verkoissa
  • Rajaton netti Suomessa, Pohjolassa ja Baltiassa
  • Nopea 5G liittymä
  • EU-datan käyttö 25 Gt/kk
  • Rajattomat puhelut ja viestit Suomessa
  • Saatavilla eSIM-kortilla
 • Parhaat telia liittymät, kuten telia puhelinliittymät ja telia nettiliittymät

  Telia Rajaton Lite 0,2 M

  7,90  Tilaa Telialta!
  • Telian edullinen puhelinliittymä 0,2 M netillä
  • Toimii 2G-, 3G-, 4G-verkoissa
  • Rajaton netti Suomessa, Pohjolassa ja Baltiassa
  • Satunnaiselle puhelimen käyttäjälle
  • EU-datan käyttö 15 Gt/kk
  • Vaihtoehto kevyen käytön mobiililaajakaistaliittymälle
  • Saatavilla eSIM-kortilla
 • DNA on suomalainen teleoperaattori, jolla on laajasti kattava verkko ympäri Suomen.

  DNA Rajaton 5G 1000M

  49,90  Tilaa DNA:lta!

  DNA Rajaton 5G 1000M perustiedot: 

  • Rajaton netti Suomessa, Pohjolassa ja Baltiassa
  • Kattava 5G verkko
  • Toimii 2G-, 3G-, 4G- ja 5G-verkoissa
  • EU-data 30 Gt/kk
  • Ei määräaikaa
 • Parhaat telia liittymät, kuten telia puhelinliittymät ja telia nettiliittymät

  Telia Rajaton 5G 1000 M

  44,99  Tilaa Telialta!
 • Ale! DNA on suomalainen teleoperaattori, jolla on laajasti kattava verkko ympäri Suomen.

  DNA Rajaton 5G 400M

  31,90  Tilaa DNA:lta!
  • Rajaton netti Suomessa, Pohjolassa ja Baltiassa
  • Kattava 5G verkko
  • Toimii 2G-, 3G-, 4G- ja 5G-verkoissa
  • EU-data 20 Gt/kk
  • Ei määräaikaa
 • Ale! DNA on suomalainen teleoperaattori, jolla on laajasti kattava verkko ympäri Suomen.

  DNA Rajaton 4G 10M

  24,90  Tilaa DNA:lta!
  • Hyvä liittymä peruskäyttöön
  • Rajaton netti Suomessa, Pohjolassa ja Baltiassa
  • Kattava 4G verkko
  • Toimii 2G-, 3G-, 4G -verkoissa
  • EU-data 15 Gt/kk
  • Ei määräaikaa
 • Ale! Elisa Saunalahti on suomalainen operaattori, joka tarjoaa huomattavan määrän erilaisia liittymiä

  Saunalahti Huoleton 10M

  24,90  Tilaa Elisalta
  • Rajaton netti Suomessa, Pohjolassa ja Baltiassa
   15 Gt/kk EU:ssa
  • Rajaton puhe ja viestit
  • Liittymän avaus 4,90 €
  • Toimii 2G-, 3G-, 4G- verkoissa
 • Parhaat telia liittymät, kuten telia puhelinliittymät ja telia nettiliittymät

  Telia Dot

  26,00  Tilaa Telialta!
 • Ale! DNA on suomalainen teleoperaattori, jolla on laajasti kattava verkko ympäri Suomen.

  DNA Jämpti: Tarjous lapselle

  7,90  Tilaa DNA:lta!
  • Rajaton netti Suomessa, Pohjolassa ja Baltiassa
  • Kattava 4G verkko
  • Toimii 2G-, 3G-, 4G -verkoissa
  • EU-data 7 Gt/kk
  • Ei määräaikaa
 • Ale! DNA on suomalainen teleoperaattori, jolla on laajasti kattava verkko ympäri Suomen.

  DNA Jämpti

  9,90  Tilaa DNA:lta!
  • 1  Mbit/s maksiminopeus
  • Rajaton netti Suomessa, Pohjolassa ja Baltiassa
  • Kattava 4G verkko
  • Toimii 2G-, 3G-, 4G -verkoissa
  • EU-data 7 Gt/kk
  • Ei määräaikaa
 • DNA on suomalainen teleoperaattori, jolla on laajasti kattava verkko ympäri Suomen.

  DNA Jämpti Puhe

  7,90  Tilaa DNA:lta!
  • Puheluiden hinta Suomessa: alk. 0,07 €/min
  • Tekstiviestien hinta Suomessa: 0,07 €/txt
  • Multimediaviestien hinta Suomessa 0,4 €/txt
 • Ale! DNA on suomalainen teleoperaattori, jolla on laajasti kattava verkko ympäri Suomen.

  DNA Nopea 4G Rajaton Plus: Tarjous lapselle

  19,90  Tilaa DNA:lta!
  • 150 Mbit/s maksiminopeus
  • Rajaton netti Suomessa, Pohjolassa ja Baltiassa
  • Kattava 4G verkko
  • Toimii 2G-, 3G-, 4G -verkoissa
  • EU-data 19 Gt/kk
  • Ei määräaikaa
 • Ale! DNA on suomalainen teleoperaattori, jolla on laajasti kattava verkko ympäri Suomen.

  DNA Rajaton

  22,90  Tilaa DNA:lta!
  • Rajaton netti Suomessa, Pohjolassa ja Baltiassa
  • Kattava 4G verkko
  • Toimii 2G-, 3G-, 4G -verkoissa
  • EU-data 14 Gt/kk
  • Ei määräaikaa
 • Ale! DNA on suomalainen teleoperaattori, jolla on laajasti kattava verkko ympäri Suomen.

  DNA Rajaton 4G 10M: Tarjous lapselle

  14,90  Tilaa DNA:lta!
  • Rajaton 4G 10M on sopiva liittymä lapselle
  • Rajaton netti Suomessa, Pohjolassa ja Baltiassa
  • Kattava 4G verkko
  • Toimii 2G-, 3G-, 4G -verkoissa
  • EU-data 15 Gt/kk
  • Ei määräaikaa
 • DNA on suomalainen teleoperaattori, jolla on laajasti kattava verkko ympäri Suomen.

  DNA Super Prepaid

  4,90  Tilaa DNA:lta!
  • Kuukausimaksuton liittymä
  • Puheluiden ja viestien hinta käytön mukaan
  • Aloituspaketissa netin nopeus 100 Mbit/s
  • Aloituspaketti sisältää 5 € saldoa
  • Tiedonsiirto 0,99 €/vrk silloin, kun nettiä käytetään
  • Liittymien lataus osoitteesta laturi.dna.fi
 • DNA on suomalainen teleoperaattori, jolla on laajasti kattava verkko ympäri Suomen.

  DNA Rajaton Prepaid

  4,90  Tilaa DNA:lta!
  • Netin nopeus jopa 100 Mbit/s
  • Valmis liittymä nopealla netillä
  • Liittymä ilman kuukausimaksua
  • Rajattomat puhelut ja viestit 0,89 €/vrkAloituspaketti sisältää 5 € saldoa
  • Tiedonsiirto 0,89 €/vrk silloin, kun nettiä käytetään
   Liittymien lataus osoitteesta laturi.dna.fi
 • Moi mobiili on kaikille tuttu operaattori, joka tarjoaa puhelinliittymiä.

  Moi Rajaton 5G 300

  29,00  Tilaa Moilta!

  Moi Rajaton 5G 300 on 300 megan netin nopeudella varustettu 5G puhelinliittymä.
  Nopeus: 300 M (maksiminopeus)
  EU-käyttö: 20 Gt/kk
  Ei määräaikaa
  Pohjolassa ja Baltiassa ei erillisiä roaming-maksuja
  Toimii 2G-, 3G-, 4G -, ja 5G- verkoissa

 • Moi mobiili on kaikille tuttu operaattori, joka tarjoaa puhelinliittymiä.

  Moi Rajaton 5G 1000

  44,00  Tilaa Moilta!

  Moi Rajaton 5G 1000 on 1000 megan netin nopeudella varustettu nopea 5G liittymä

  • Nopeus: 1000 M
  • EU-käyttö: 25 Gt/kk
  • Ei määräaikaa
  • Pohjolassa ja Baltiassa ei erillisiä roaming-maksuja
  • Toimii 2G-, 3G-, 4G -, ja 5G- verkoissa
 • Moi mobiili on kaikille tuttu operaattori, joka tarjoaa puhelinliittymiä.

  Moi Rajaton 5G 600

  35,00  Tilaa Moilta!
 • Moi mobiili on kaikille tuttu operaattori, joka tarjoaa puhelinliittymiä.

  Moi 6 gigan simmi

  9,00  Tilaa Moilta!
  • Moi 6 Gigan simmi on monille tuttu Moin pakettiliittymä, joka sisältää 6 Gt dataa.
  • Nopeus: 100 M
  • 6 Gt dataa
  • Ei roaming-maksuja Pohjolassa tai Baltiassa
  • EU-datakäyttö: 6 Gt
 • Moi mobiili on kaikille tuttu operaattori, joka tarjoaa puhelinliittymiä.

  Moi Rajaton 4G 300

  23,00  Tilaa Moilta!

  Moi Rajaton 4G 300 on 300 megan netin nopeudella varustettu liittymä.

  • Nopeus: jopa 300 M
  • EU-käyttö: 15 Gt/kk
  • Ei määräaikaa
  • Pohjolassa ja Baltiassa ei erillisiä roaming-maksuja
  • Toimii 2G-, 3G- ja 4G verkoissa
  • Nopea ja edullinen puhelinliittymä
 • Moi mobiili on kaikille tuttu operaattori, joka tarjoaa puhelinliittymiä.

  Moi Rajaton 4G 100

  18,00  Tilaa Moilta!

  Moi Rajaton 4G 100 on 100 megan netin nopeudella varustettu puhelinliittymä.

  • Nopeus: 100 M
  • EU-käyttö: 10 Gt/kk
  • Ei määräaikaa
  • Pohjolassa ja Baltiassa ei erillisiä roaming-maksuja
  • Toimii 2G-, 3G- ja 4G verkoissa
  • Edullinen perusliittymä
 • Parhaat telia liittymät, kuten telia puhelinliittymät ja telia nettiliittymät

  Telia Rajaton 20 M

  24,99  Tilaa Telialta!
 • Elisa Saunalahti on suomalainen operaattori, joka tarjoaa huomattavan määrän erilaisia liittymiä

  Saunalahti Huoleton 150 M

  29,90  Tilaa Elisalta!
  • 150 Mbit/s maksiminopeus
  • Rajaton netti: Suomi, Pohjola, Baltia
  • Rajaton puhe ja viestit Suomessa
  • Liittymän avausmaksu 4,90 €
  • Toimii 2G-, 3G-, 4G- verkoissa
 • Elisa Saunalahti on suomalainen operaattori, joka tarjoaa huomattavan määrän erilaisia liittymiä

  Saunalahti Tarkka Perus

  12,90  Tilaa Elisalta!
  • Nopeus: 1 Mbit/s
  • Rajaton netti Suomessa, Pohjolassa ja Baltiassa
  • Ei määräaikasta sopimusta
  • Puhelut 0,069 €/min
  • Tekstiviestit 0,069 €/txt
  • + Avausmaksu 4,90€
  • Toimii 2G-, 3G-, 4G-verkoissa
 • Elisa Saunalahti on suomalainen operaattori, joka tarjoaa huomattavan määrän erilaisia liittymiä

  Saunalahti Tarkka Puhe

  7,90  Tilaa Elisalta!
  • Puhelinliittymä ilman nettiä
  • Ei määräaikasta sopimusta
  • Puhelut 0,069 €/min
  • Tekstiviestit 0,069 €/txt
  • + Avausmaksu 4,90€
  • Toimii 2G-, 3G- verkoissa
 • Elisa Saunalahti on suomalainen operaattori, joka tarjoaa huomattavan määrän erilaisia liittymiä

  Saunalahti Prepaid

  5,90  Tilaa Elisalta!
  • Liittymä ilman kuukausimaksua
  • Toimii 3G-, ja 4G – verkoissa ja ulkomailla
  • Puhelut: 0,066 €/min
  • Tekstiviestit: 0,066 €/txt
  •  0,066 €/Mt, enintään 0,99 €/vrk
 • Elisa Saunalahti on suomalainen operaattori, joka tarjoaa huomattavan määrän erilaisia liittymiä

  Saunalahti Huoleton 5G 1000M

  49,90  Tilaa Elisalta!
  • Nopeus: 1000 Mbit/s
  • Rajaton netti Suomessa, Pohjolassa ja Baltiassa
  • S-Ryhmän bonukset
  • Ei määräaikaista liittymää
  • Rajattomat puhelut ja viestit Suomesa
  • + Avausmaksu 4,90€
  • Toimii 2G-, 3G-, 4G- ja 5G-verkoissa
 • Ale! Elisa Saunalahti on suomalainen operaattori, joka tarjoaa huomattavan määrän erilaisia liittymiä
 • Elisa Saunalahti on suomalainen operaattori, joka tarjoaa huomattavan määrän erilaisia liittymiä

  Saunalahti KotiPuhelin

  7,90  Tilaa Elisalta!
  • Saunalahti KotiPuhelin on palvelu, jolla kodin lankanumero voidaan vaihtaa toimivaksi kännykällä tai GSM-pöytäpuhelimella. Näin voit pitää lankapuhelimen puhelinnumeron mutta vaihtaa kotipuhelimen kännykäksi tai GSM-pöytäpuhelimeksi.
  • Puhelut 0,069 €/minLiittymä on helppokäyttöinen ja sopii hyvin esimerkiksi senioreille.
  • Liittymässä on estetty tekstiviestien ja multimediaviestien lähettäminen sekä datasiirto.
 • Ale! Elisa Saunalahti on suomalainen operaattori, joka tarjoaa huomattavan määrän erilaisia liittymiä

  Saunalahti Huoleton 5G 300 M

  31,90  Tilaa Elisalta!
  • Rajaton netti Suomessa, Pohjolassa ja Baltiassa
  • Kattava 5G verkko
  • Toimii 2G-, 3G-, 4G- ja 5G-verkoissa
 • Ale! Elisa Saunalahti on suomalainen operaattori, joka tarjoaa huomattavan määrän erilaisia liittymiä

  Saunalahti Huoleton 5G 600 M

  36,90  Tilaa Elisalta!
  • Rajaton netti: Suomessa, Pohjolassa ja Baltiassa
  • Rajaton puhe ja viestit
  • Toimii 2G-, 3G-, 4G- ja 5G-verkoissa
 • Parhaat telia liittymät, kuten telia puhelinliittymät ja telia nettiliittymät

  Telia Prepaid Netti + 4G-reititin

  54,90  Tilaa Telialta!
 • Parhaat telia liittymät, kuten telia puhelinliittymät ja telia nettiliittymät

  Telia Prepaid Puhelimeen

  4,90  Tilaa Telialta!
  • Telian prepaid liittymä puhelimeen
  • Hintaan sisältyy 7€ aloitussaldo
  • Netin nopeus: 100 M
  • Netin käyttö 0,01 €/Mt
  • Puhelut ja tekstiviestit 0,006 €/min/txt

Usein kysyttyjä kysymyksiä puhelinliittymistä

K: Mistä paras puhelinliittymä vähäiseen käyttöön?
V: Vähäiseen käyttöön suunnatut liittymät ovat kuukausimaksultaan alle 10 euron arvoisia liittymiä, joista maksat vain käytön mukaan. Tällainen liittymä on kätevä vaihtoehto sinulle, joka käytät puhelinta vain hyvin satunnaisesti.

K: Mitä tehdä liian kalliille liittymälle?
V: Puhelinliittymästä ei koskaan kannata maksaa liikaa! Voit kilpailuttaa vanhan liittymäsi helposti, jolloin myös nykyinen operaattorisi tarjoaa sinulle suurella todennäköisyydellä edullisempaa hintaa. Pidä myös mielessä, että suurin osa tarjouksista on voimassa 12–24 kuukauden ajan, jonka sisällä liittymä tulisikin kilpailuttaa vähintäänkin kerran.

K: Miksi puhelinliittymien vertailu kannattaa?
V: Matkapuhelinliittymien välillä voi olla vuodessa satojen eurojen verran eroa. Monet päätyvät maksamaan puhelinliittymästään liikaa, vaikka edullisemmalla hinnalla on mahdollista saada liittymä, joka vastaa paremmin omia käyttötarpeita. Tästä syystä on myös tärkeää pysyä kartalla siitä, mihin käyttötarkoitukseen puhelinliittymää todella tarvitaan.

K: Pitäisikö minun vaihtaa 5G-liittymään?
V: 5G-verkon yleistyessä markkinoille saapuu paljon uusia 5G-liittymiä, joiden hinta ei eroa juurikaan 4G-liittymistä. Vaikka 5G-verkon saatavuus ei vielä ylläkään kaikkialle Suomeen, voi 5G puhelinliittymä tarjous vastata huomattavasti paremmin omia tarpeitasi kuin vanha liittymä.

K: Maksaako puhelinliittymän vaihtaminen?
V: Liittymän vaihdosta ei välttämättä veloiteta mitään tai enintään muutaman euron arvoinen avausmaksu, jolloin myös vanha numerosi siirtyy kätevästi uuteen liittymään. Uusi teleoperaattori hoitaa vanhan liittymän irtisanomisen ja numeron siirron, joten sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin istua alas ja nauttia uudesta ja paremmasta liittymästäsi.

Muista siis: Vertaa puhelinliittymät ja kilpailuta paras liittymä ennen tilaamista!