Liittymävertailu 2021: Mikä on sinulle sopivin liittymä?

Yhä useampi suomalainen muistaakin kilpailuttaa sähkösopimuksensa säännöllisin väliajoin, sillä tiedetään, että edullisempaan vaihtamalla voimme säästää rahaa. Harva tulee kuitenkin miettineeksi, että taskussa mukana kulkevan puhelimenkin liittymä kannattaa päivittää säännöllisin väliajoin uuteen – kodin mobiili- ja laajakaistaliittymistä puhumattakaan. Liittymän kilpailutus todellakin siis kannattaa.

Näin käytät liittymävertailua:

  1. Käytä suodattimia sopivan liittymän löytämiseksi
  2. Vertaile ja löydä sinulle sopiviin liittymä
  3. Paina tilaa, ja pääset operaattorille viimeistelemään sopimuksen

Vertaa liitymät puhelimeen:

Vertaa liittymät kotiin:

Vertaa mobiililiittymät mökille:

OperaattoriLiittymäHinta/kkNopeus (Mbit/s)Tilaa


Pääsääntöisesti puhelinliittymät ja nettiliittymät kannattaa muistaa kilpailuttaa vähintään kerran vuodessa, sillä monen suomalaisen kodista löytyy varmasti tarjousliittymä, jonka määräaikainen voimassaoloaika päättyy 12 kuukauden sisällä. Tämän jälkeen hinta nousee ja monet astuvat siihen ansaan, etteivät muista tai viitsi päivittää liittymää uuteen ja edullisempaan.

Samalla on hyvä pitää mielessä, että liittymien tarjoamat nettiyhteydet muuttuvat koko ajan nopeammiksi 5G-verkon vallatessa hiljalleen markkinoita. Tästä syystä vuosi sitten otettu hyvä ja edullinen liittymä on todennäköisesti tänä päivänä jo menneen talven lumia. Liittymävertailu 5G liittymistä näyttää sinulle kaikki markkinoilla olevat 5G liittymät, joskin liittymävertailu 4G liittymistä on useimmille tarpeeksi.

Koska liittymien hinnoissa, nettiyhteyksien nopeuksissa ja datan määrässä voi olla suuriakin eroja eri teleoperaattorien ja jopa saman operaattorin sisällä, liittymävertailu kannattaa. Liittymävertailun avulla voit säästää selvää rahaa ja saada samalla entistä nopeammalla nettiyhteydellä varustetun liittymän. Vertaa liittymien hintoja kätevästi ja puolueettomasti verkossa, jolloin näet yhdeltä istumalta, mikä liittymätarjouksista sopii parhaiten omiin tarpeisiisi ja budjettiisi.

Paras liittymävertailu

Paras liittymävertailu on sellainen vertailu, jossa kiinnitetään liittymän hinnan lisäksi huomiota myös niihin ominaisuuksiin, joita se tarjoaa. On tärkeää, että liittymä vastaa parhaiten juuri sinun omia tarpeitasi, jotta saat kuukausimaksusta kaiken irti.

Esimerkiksi pienellä kuukausimaksulla varustetut perusliittymät, joista maksetaan käytön mukaan, sopivat loistavasti sinulle, joka käytät puhelinta vain satunnaisesti. Jos puhut ja tekstaat paljon, kannattaa puolestaan vertailla sellaisia liittymiä, jotka sisältävät nämä ominaisuudet.

Jos puolestaan olet nettihirmu ja käytät päivittäin suuren määrän dataa, kannattaa ehdottomasti keskittyä vertailemaan sellaisia liittymiä, jotka sisältävät rajattoman netin. Myös nettiyhteyden nopeudella on väliä, joten mieti vertailun ohella niitä käyttötarkoituksia, joihin nettiä tarvitset – mitä enemmän käytät nettiä, sitä nopeamman netin yleensä tarvitset.

Liittymävertailu auttaa siis löytämään halvimman liittymän, joka vastaa parhaiten omia tarpeitasi. Pelkän hinnan ei kannata siis tässä mielessä antaa viedä mukanaan, sillä mitäpä tekisit edullisella perusliittymällä, jos joudut maksamaan kymmeniä euroja ekstraa joka ikinen kuukausi suuresta datan käytöstä? Toisaalta taas, jos et tarvitse puheluita ja tekstiviestejä, koska hoidat kaiken verkossa, miksi maksaa liittymästä, joka sisältää rajattoman määrän puheluita ja viestejä?

Miten liittymävertailu toimii?

Liittymävertailun idea on helppo ymmärtää. Liittymävertailun avulla kokoat samaan paikkaan kaikkien vertailussa mukana olevien teleoperaattorien nykyiset liittymät ja tarjoukset. Vertailun avulla näet yhdellä silmäyksellä, millaisia liittymiä on tarjolla ja mitkä niistä vastaavat parhaiten omia tarpeitasi. Tämän jälkeen voit tehdä vertailun parhaalta vaikuttavien liittymien välillä ja valita niistä kilpailukykyisimmällä hinnalla varustetun liittymän.

Kannattaako liittymävertailu tehdä?

Koska teleoperaattorit päivittävät liittymien ominaisuuksia kovalla vauhdilla, oma liittymä kannattaa muistaa kilpailuttaa tasaisin väliajoin. Vertailun avulla pystyt näkemään helposti ja nopeasti, mikä teleoperaattorien nykyisistä liittymistä on paras ja edullisin juuri sinulle. Parhaimmillaan voit säästää liittymävertailun avulla kuukaudessa useita euroja, eli esimerkiksi nelihenkisessä perheessä voimme puhua jo useiden kymmenien eurojen säästöistä!

Vaikka liittymävertailu voi tuoda lompakkoon selvää säästöä, se takaa ennen kaikkea sen, että löydät itsellesi päivitetyn liittymän paremmilla ominaisuuksilla. Tässä mielessä esimerkiksi nettiyhteyksien vertailu kannattaa, sillä liittymävertailun avulla voit huomata, että maksat saman verran hitaammalla nettiyhteydellä varustetusta liittymästä, siinä missä toinen teleoperaattori tarjoaisi samaan hintaan huomattavasti nopeammalla nettiyhteydellä varustettua liittymää.

Samalla tapaa vertailu kannattaa tehdä minkä tahansa muun liittymän kanssa – oli kyseessä sitten liikkuva tai kiinteä laajakaista. Vertaa laajakaista liittymät tästä! Kilpailu asiakkaista on markkinoilla kovaa, joten uusia tarjouksia kannattaa pyytää myös omalta operaattorilta rohkeasti!

Vertaa liittymät ja säästä selvää rahaa!

Kuten edellä jo mainittiin, kilpailu asiakkaista on teleoperaattorien välillä kovaa. Toinen toistaan parempien tarjousten avulla teleoperaattorit pyrkivätkin sekä ylläpitämään vanhat asiakkaat leivissään että houkuttelemaan uusia asiakkaita muilta operaattoreilta.

Sinun asemasi tässä asetelmassa on puolestaan mitä mainioin, koska voit rohkeasti kilpailuttaa nykyisen liittymäsi vaikka useamman kerran vuodessa – varmista vain, ettet hanki määräaikaista liittymää, sillä tällöin et voi vaihtaa sitä kesken sopimuskauden tai muussa tapauksessa joudut maksamaan liittymän vaihdosta sakkomaksun.

Liittymävertailu todella kannattaa, koska sen avulla voit säästää selvää rahaa tai nauttia vähintäänkin paremmilla ominaisuuksilla varustetusta liittymästä. Lisäksi on hyvä pitää mielessä, että kun olet päivittämässä vanhaa liittymää uuteen, vanha operaattorisi kilauttaa sinulle todennäköisesti muutaman päivän sisällä tarjoten sinulle aikaisempaa parempaa liittymää. Ja mikäpä sen parempaa, jos uusi tarjous miellyttää, sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin hyväksyä se!

Itse liittymän vaihto onnistuu tänä päivänä varsin mutkattomasti. Uusi teleoperaattori hoitaa vaihdon puolestasi ja siirtää vanhan numerosi uuteen liittymään. Uuden SIM-kortin saat heti mukaasi tai postissa muutaman arkipäivän sisällä, jonka jälkeen sinun tulee vain odottaa uuden liittymän voimaan astumista ja valmista – voit nauttia uuden liittymäsi mahtavista eduista.

Puolueeton liittymävertailu

Puolueettoman liittymävertailun ansiosta voit olla varma, että vertailussa listatut tarjoukset ovat samanarvoisia. Toisin sanoen yksikään operaattori ei ole sponsoroinut vertailua, eikä näin ollen asetu vertailussa paremmalle sijalle kuin yksikään toinen operaattori.

Puolueettoman liittymävertailun avulla voit valita liittymien joukosta juuri omaan budjettiin ja käyttötarkoitukseen soveltuvan liittymän ilman ikäviä sudenkuoppia. Kaikki liittymään kuuluvat ehdot ovat selkeästi esillä. Muista toki tutustua liittymän ehtoihin huolella ennen sopimuksen allekirjoittamista ja pidä mielessä, että mikäli olet ostanut liittymän netissä, eikä se miellytä, sinulla on kuluttajasuojalain ohella 14 päivän palautusoikeus. Jos taas ostat liittymän liikkeestä, varmista ensin myyjältä, millainen palautusoikeus kyseistä liittymää koskee.

Liittymävertailu: UKK

K: Maksaako liittymävertailu?
V: Liittymävertailu ei maksa sinulle yhtään mitään! Voit vertailla eri liittymiä keskenään turvallisesti ja maksuttomasti verkossa milloin haluat ja miten haluat. Liittymävertailu ei myöskään sido sinua mihinkään, joten mikäli yksikään uusista liittymätarjouksista ei miellytä, sinun ei tarvitse hyväksyä niistä yhtäkään.

K: Milloin liittymä kannattaa vaihtaa?
V: Liittymän vaihdolle ei ole yhtä ja oikeaa ajankohtaa, mutta yleisesti ottaen voidaan sanoa, että liittymä kannattaa vaihtaa vähintään kerran vuodessa kilpailukykyisimmän hinnan takaamiseksi. Liittymän vaihtoa kannattaa pohtia myös silloin, kun tunnet, että liittymä ei vastaa kunnolla omia tarpeitasi.

K: Miten vaihdan liittymää?
V: Liittymän vaihtaminen onnistuu tänä päivänä kuin tanssi. Uusi teleoperaattori hoitaa prosessin puolestasi eli irtisanoo edellisen sopimuksen vanhan operaattorin kanssa, tekee uuden sopimuksen, toimittaa sinulle uuden SIM-kortin ja hoitaa numeronsiirron.

K: Muutan pois Suomesta, kannattaako liittymävertailu?
V: Jos haluat pitää suomalaisen liittymäsi, liittymävertailu kannattaa ehdottomasti. Tänä päivänä monet teleoperaattorit tarjoavat liittymiä, jotka sisältävät valtavan määrän gigaa käytettäväksi koko EU:n alueella. Jos muutat muualle Pohjolaan tai Baltiaan, suomalaisen liittymän päivittäminen kannattaa, sillä monet liittymät sisältävät rajattoman määrän dataa sekä puheluita ja viestejä näillä alueilla.

K: Löytääkö liittymävertailu aina halvimman liittymän?
V: Kyllä löytää, mutta samalla on hyvä pitää mielessä, että hinnan lisäksi huomiota kannattaa kiinnittää myös niihin ominaisuuksiin, joita kyseinen liittymä tarjoaa.