Halvin liittymä 2021: Katso halvimmat liittymät!

Haussa halvin liittymä 2021? Moni meistä on varmasti saanut soiton vanhalta operaattoriltaan juuri ennen liittymän päivittämistä kilpailijan paremmalta vaikuttavaan tarjoukseen. Yleensä puhelun toisessa päässä tarjotaan tässä vaiheessa edullinen liittymä tai entistä parempaa tarjousta päämääränä tietysti pitää asiakas vanhan operaattorin leivissä. Kilpailu operaattorien välillä on tänä päivänä kovaa ja mikäpä olisi parempi asetelma kuluttajan kannalta, sillä alan kova kilpailu on johtanut siihen, että voit kuluttajana löytää entistä helpommin halvimman liittymän.

On hyvä pitää mielessä, että monet operaattorit eivät mainosta parhaimpia tarjouksiaan ja itse asiassa edullisemman hinnan omalle liittymälleen saa yleensä vasta silloin, kun liittymää ollaan jo kirjaimellisesti vaihtamassa toiselle operaattorille. Tämän vuoksi edullisen puhelinliittymän löytäminen voi olla joskus vaikeaa.

Halvimman liittymän metsästäminen ei välttämättä ole aina itsestäänselvyys, mutta itse asiassa ennen hintaan tuijottamista huomiota kannattaa kiinnittää muutamiin muihin tärkeisiin seikkoihin. Jos liittymän pelkän halvan hinnan vuoksi, voikin olla, että päädyt maksamaan liittymästä loppujen lopuksi liikaa.

Tämä johtuu siitä, että kaikkein halvin liittymä ei välttämättä aina sisällä juuri niitä ominaisuuksia, mitä itse liittymältä tarvitset. Tällöin riskinä on se, että joudut loppujen lopuksi maksamaan liittymän liikakäytöstä turhia lisäkuluja. Tästä syystä tärkeintä onkin pyrkiä löytämään sellainen edullinen liittymä, joka vastaa parhaiten omia tarpeita – tietysti mahdollisimman edullisella hinnalla varustettuna! Katso myös liittymävertailu, josta löydät kaikki liittymät!

Nyt kysymys kuitenkin kuuluu, mistä voisit mahdollisesti löytää halvimmat puhelinliittymät parhaaseen tarjoushintaan? Haluamme auttaa sinua tässä tehtävässä ja olemme tästä syystä keränneet tähän artikkeliin kaikki ajankohtaiset tarjoukset. Voit löytää artikkelista tietoa sekä halvimmista 4G- ja 5G-liittymistä sekä listaamme edullisimmat puhelinliittymät Elisalta, DNA:lta, Telialta ja Moilta. Jatka siis lukemista ja halpa puhelinliittymä yhdestä ja samasta paikasta!

Halvin puhelinliittymä

Jokainen haluaa toki löytää mahdollisimman edullisen liittymän kännykkäänsä. Kuten edellä jo mainittiin, ennen hintaan tuijottamista onkin tärkeää miettiä, millaisia ominaisuuksia omalta liittymältä haluaa edellyttää.

Tänä päivänä kaikki halvimmat puhelinliittymät eivät automaattisesti tarjoa rajatonta nettiä tai rajattomasti puheluita ja tekstiviestejä. Erityisesti silloin, jos rajaton data ei kuulu paketin hintaan, sen käytön kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä mikäli käytät nettiä enemmän kuin mitä pakettiin kuuluu, voit joutua maksamaan liittymästä huomattavasti enemmän kuin silloin, jos maksaisit liittymästä, johon kuuluu rajaton netti.

Edullisimmat puhelinliittymät ovat yleensä ilman nettiä, eli jos käytät itse paljon dataa, tällöin kannattaa löytää halpa puhelinliittymä sellaisten liittymien joukosta, jotka sisältävät rajattoman määrän dataa tai vähintäänkin suuren datakaton kuukausikäyttöön.

Liittymää kannattaakin lähteä aina metsästämään omien edellytysten pohjalta. Jos soitat tai tekstaat paljon, tällöin tietysti kannattavin on halpa puhelinliittymä, johon sisältyy rajaton määrä puheluita ja tekstareita. Toisaalta, jos soitat vain satunnaisen puhelun silloin tällöin ja hoidat tekstaamisen esimerkiksi WhatsAppin kautta, tällöin kannattaa valita halpa puhelinliittymä rajattomalla netillä. Vertaa puhelinliittymät täältä! 

Halvin 5G-puhelinliittymä

Halpa 5G-liittymä löytyy helposti vertailemalla eri puhelinoperaattorien paketteja. 5G-liittymän etuja ovat 4G-verkkoa tehokkaammat yhteydet, mikä puolestaan vaikuttaa nettiyhteyden nopeuteen ja tätä myötä esimerkiksi suoratoistopalveluiden parempaan laatuun. Lisäksi 5G-verkkojen odotetaan olevan 4G-verkkoa luotettavampia ja varmempia.

Ennen 5G-liittymän hankintaa on kuitenkin pidettävä mielessä, että kyseiset verkot eivät ole vielä levinneet kaikkialle Suomeen. Verkkoa kehitetään ja parannetaan koko ajan, mutta tässä vaiheessa 5G-liittymät eivät pysty vielä takaamaan luvattuja huippunopeuksia kaikkialla kotimaassa.

Täältä löydät kaikki 5G liittymät

Halvin 4G puhelinliittymä

Suurin osa liittymistä on vielä 4G-liittymiä. Toisin kuin viidennen sukupolven liittymät, 4G-liittymät ovat levinneet kaikkialle Suomeen, Halpa 4G-liittymä ei siis ole turha hankinta, sillä kasvavan 5G-verkon kehittyminen auttaa myös täydentämään 4G-verkkoa vaiheittain. Luonnollisesti 4G-liittymät ovat 5G-liittymiä edullisempia, sillä niiden yhteysnopeudet eivät ole yhtä suuria, mutta samalla on syytä pitää mielessä, että kattavan ja laajan 4G-verkon ansiosta 4G liittymät  tukevat nekin erittäin tehokkaita yhteysnopeuksia.

Halvin puhelinliittymä ilman nettiä

Puhelinta vain harvakseen käyttäville edullinen puhelinliittymä voi löytyä myös täysin ilman nettiä. Monet maksavatkin esimerkiksi rajattomasta netistä, vaikka surffailevat verkossa vain harvakseltaan. Halvimmat puhelinliittymät toimivat yleensä ilman nettiä, joten tästä syystä sellaisten kuluttajien, jotka käyttävät älypuhelinta vain vähän, on itse asiassa varsin helppo valita tarjousten joukosta yksinkertaisesti edullisin puhelinliittymä ilman nettiä.

Halvin nettiliittymä

Aivan kuten älypuhelimille tarkoitetut liittymäpaketit, myös laajakaistan tai muun nettiyhteyden valinnassa halpa nettiliittymä ei aina automaattisesti ole paras vaihtoehto. Tästä syystä myös liittymän valinnassa kannattaa yhtä lailla kiinnittää huomiota omiin käyttötottumuksiin ja valita vaihtoehtojen joukosta näiden pohjalta sellainen nettiliittymä, joka vastaa parhaiten omia tarpeita.

Esimerkiksi, jos samassa taloudessa asuu useampi aktiivinen netinkäyttäjä, tällöin kannattaa valita tietysti halvin nettiliittymä suuremmalla megabittien määrällä, jotta jokainen perheenjäsen pystyy nauttimaan verkossa surffailusta sujuvasti ja nopeasti. Tässä tapauksessa kannattaa myös kääntyä sellaisen nettiliittymän puoleen, joka on varustettu rajattomalla datalla, jolloin vältytään ikäviltä yllätyksiltä, jos vaikkapa perheen nuoriso päätyy pelaamaan verkossa läpi yön.

Rajattomalla netillä varustettu halpa liittymä tarjoaa huoletonta ja helppoa netinkäyttöä. Rajattomalla netillä varustetusta liittymästä ei tietysti kannata sen puoleen maksaa liikaa, vaan näitäkin tarjouksia on hyvä vertailla keskenään, sillä eri operaattorien välillä voi olla hintaeroa. Tällä tapaa edullinen nettiliittymä löytyy helposti ja nopeasti, tai voit jopa löytää paremmilla ominaisuuksilla varustetun liittymän samaan hintaan.

Liittymän hinta kannattaa siis suhteuttaa mahdollisimman tarkkaan omaan netin käyttöön. Näin ollen, jos et katsele netin suoratoistopalveluita tai käytä kotona nettiä, ja surffailet enimmäkseen verkossa puhelimella, nettiliittymän hankintaa kannattaa pohtia uudemman kerran. Jos rajattomalla datalla ja huippunopeuksilla varustettu nettiliittymä tuntuu turhan kalliilta, tällöin kannattaa miettiä myös edullisemman nettiliittymän hankintaa, jossa hintaa selittää netin datakatto, eli nettiliittymän käyttö on rajoitettua ja pohjautuu siihen datan määrään, jota käytät kuukauden aikana.

Datakatolla varustettu edullinen nettiliittymä voi toimia sopivana vaihtoehtona niille, jotka käyttävät nettiä kotona vain satunnaisesti, mutta jotka samalla tarvitsevat myös kotiinsa luotettavan nettiyhteyden varsinkin silloin, jos puhelimessa ei ole nettiä ollenkaan. Halpa nettiliittymä voi hyvinkin löytyä datakatolla varustettujen nettiliittymien joukosta!

Halpa puhelinliittymä operaattorikohtaisesti

Tämän päivänä markkinoilla vauhti on valttia! Kilpailu asiakkaista on kovaa ja tästä syystä myös operaattorit päivittävät liittymätarjouksiin tiuhaan tahtiin. Tästä syystä kaikkien liittymien hinnoittelu ja pakettiin kuuluvat ominaisuudet voivat päivittyä todella usein, ja tämän vuoksi alkuvuodesta hankittu halvin puhelinliittymä tai halvin nettiliittymä ei olekaan enää edullisin liittymä loppuvuodesta. Tästä syystä operaattorien tarjouksia kannattaa tarkistaa aina tasaisin väliajoin! Katso liittymätarjoukset kaikilta operaattoreilta. 

Seuraavaksi esittelemme Telian, Elisan, Moin ja DNA:n edullisimmat puhelinliittymät operaattorikohtaisesti. Tutustu niihin ja nappaa joukosta halvin puhelinliittymä vaikka heti mukaasi!

Telia halvin liittymä

Telian 5G-liittymistä halvin liittymä on tällä hetkellä 300 megan maksiminopeudella varustettu Telia Rajaton 5G hintaan 29,90 euroa/kk. Jos 300 megan netti ei riitä, ahkerammille netin käyttäjille on tarjolla myös 450 megan 5G-netillä varustettu liittymä samoilla ominaisuuksilla 34,90 euron kuukausihintaan. Nopeimmalla netillä varustettu 1000 megan 5G-liittymä maksaa puolestaan 49,90 euroa kuussa. Kaikkiin 5G-liittymiin kuuluu rajaton netti kotimaassa, Pohjolassa ja Baltiassa, EU-dataa 24-27 Gt edestä paketin hinnasta riippuen sekä rajaton määrä puheluita ja tekstareita. Katso Telian liittymätarjoukset täältä! 

Edullisin 4G-liittymä Telialla maksaa puolestaan 9,90 euroa kuussa. 0,5 megan netillä varustettu Telia Rajaton Lite 0,5 M liittymä sopii hyvin satunnaiseen ja vähäiseen netin käyttöön, esimerkiksi sähköpostien lukemiseen tai WhatsApp-viestittelyyn. Jos nämä megat eivät riitä, Telialta löytyy myös 20 megan ja 150 megan netillä varustetut 4G-liittymät hintaan 25,90 euroa ja 29,90 euroa kuussa. Näihin paketteihin kuuluu rajaton määrä puheluita ja tekstiviestejä, ja 9,90 euron kuukausihintaan puheluista ja tekstareista veloitetaan 0,07 euroa min/viesti.

Elisa halvin liittymä

Elisan edullisin 5G-liittymä maksaa tällä hetkellä 300 megan maksiminopeudella varustettu Saunalahti Huoleton 300M 5G, joka maksaa 31,90 euroa kuussa. Jos nämä megat eivät riitä, 36,90 euron kuukausihintaan voit saada 600 megabitin maksiminopeudella varustetun 5G-liittymän tai tätäkin nopeamman 1000 megan nettiyhteydellä varustetun 5G-liittymän hintaan 39,90 euroa kuussa. Kaikkiin 5G-paketteihin kuuluu rajaton netti kotimaassa, Pohjolassa ja Baltiassa sekä 24-30 Gt dataa muualla Euroopassa liittymän hinnasta riippuen. Myös puhelut ja tekstarit ovat Elisan 5G-liittymissä rajattomia. Katso Elisa liittymätarjoukset tästä! 

Elisan edullisin 4G-liittymä maksaa tällä hetkellä 1 megabitin maksiminopeudella tarjoushintaan 9,90 e/kk (hinta voimassa 12kk ajan, jonka jälkeen 12,90e/kk) tai 10 megabitin maksiminopeudella 24,90 euroa kuussa. 10 megabitin pakettiin sisältyy rajaton määrä puheluita ja tekstareita, ja edullisemmassa paketissa ne maksavat 0,069 euroa min/viesti. 9,90 euron kuukausihintaan Elisalta löytyy myös edullinen puhelinliittymä ilman nettiä. Tässä liittymässä puhelut ja tekstarit maksavat 0,069 euroa min/viesti.

Moi halvin liittymä

Tällä hetkellä Moin edullisin 5G-liittymä on 300 megabitin rajattomalla nettiyhteydellä varustettu Moi Rajaton 5G 300M liittymä, joka maksaa 29 euron kuukausihintaan. 600 megabitin rajattomalla netillä varustettu liittymä maksaa 35 euroa kuussa ja 1000 megabitin 5G-liittymä puolestaan 44 euroa kuussa. Liittymiin sisältyy EU-dataa 20-25 Gt edestä liittymän hinnasta riippuen sekä kotimaan puhelut ja hintaan 0,055 euroa min/viesti, jos käyttää vähemmän kuin 4€/kk. Katso Moi liittymätarjoukset tästä! 

Moin edullisin 4G-liittymä maksaa puolestaan 100 megabitin maksiminopeudella 18 euroa kuussa ja 300 megabitin maksiminopeudella 23 euroa kuussa. Edullisempaan pakettiin kuuluu EU-dataa 10Gt edestä ja kalliimmalla liittymällä muualla Euroopassa voi puolestaan surffata 15Gt edestä. Puhelut ja tekstarit maksavat saman verran kuin 5G-liittymissä.

Lisäksi Moi tarjoaa asiakkailleen 6 gigan simmin 9 euron kuukausihintaan. Hintaan sisältyy 100 megan maksiminopeudella varustettu nettiyhteys 6Gt-datakatolla kotimaassa sekä 6Gt datakatolla muualla Euroopassa. Datakaton ylittävältä osalta hinta on 1,50 euroa gigatavulta.

DNA halvin liittymä

DNA:n edullisin 5G-liittymä, DNA Rajaton 5G 400M, 400 megan maksiminopeudella varustettuna,  maksaa tällä hetkellä tarjoushintaan 31,90 euroa/kk (tarjous voimassa 12kk ajan, jonka jälkeen 36,90 e/kk). 1000 megan 5G-liittymän voi puolestaan lunastaa itselleen 49,90 euron kuukausihintaan. Molempiin 5G-pakettiin sisältyy rajaton määrä puheluita ja tekstareita, edullisemmassa paketissa EU-dataa voi käyttää 20Gt edestä ja kalliimmassa paketissa 30Gt edestä.

DNA:n edullisin 4G-liittymä maksaa tällä hetkellä 1 megabitin maksiminopeudella varustettuna 9,90 euroa kuussa. Puheluista ja tekstareista veloitetaan käytön mukaan ja EU-dataa pakettiin sisältyy 7Gt edestä. Seuraavaksi edullisin puhelinliittymä maksaa samalla maksiminopeudella ja rajattomilla tekstareilla ja puheluilla 22,90 euroa kuussa. EU-dataa pakettiin sisältyy 14Gt edestä. Tsekkaa kaikki DNA liittymätarjoukset täältä! 

10 megabitin maksiminopeudella varustettuna 4G-liittymän hinta on 24,90 e/kk ja 150 megabitin maksiminopeudella varustettu 4G-liittymä maksaa puolestaan 29,90 e/kk. Molempiin liittymiin sisältyy rajaton määrä puheluita ja tekstareita. EU-dataa edullisemmassa paketissa voi käyttää 15Gt edestä ja kalliimmassa 4G-liittymässä puolestaan ja 19Gt edestä. Kaikki edellä mainitut paketit sisältävät rajattoman netin kotimaassa, Pohjolassa ja Baltiassa.

Näiden 5G- ja 4G-liittymien lisäksi DNA:lta löytyy myös halpa puhelinliittymä ilman nettiä. 7,90 euron kuukausihintaan liittymästä tehdyistä puheluista ja tekstiviesteistä veloitetaan käytön mukaan 0,07 euroa min/viesti sekä kotimaassa että muualla Euroopassa.

Halvin liittymä: Näin löydät edullisimmat liittymät

Operaattorit pyrkivät luomaan asiakkaissaan uskollisuutta. Jos he onnistuvat tässä, asiakas jää tällöin todennäköisemmin kyseisen operaattorin asiakkaaksi, eikä välttämättä edes pyydä muilta operaattoreilta liittymätarjouksia. Uskomus siitä, että koska olet kyseisen operaattorin asiakkaana, he tarjoavat sinulle aina parhaimpia tarjouksia, on kuitenkin harhaanjohtava!

On totta, että mikäli olet vaihtamassa operaattorilta toiseen, vanha operaattorisi pirauttaa sinulle todennäköisesti jossakin vaiheessa kysellen, miksi olet vaihtamassa toiseen operaattoriin. Tällöin he voivat myös tarjota sinulle edullisempaa liittymää tai parantavat nykyisen liittymäsi ominaisuuksia, eli saat tällöin samalla hinnalla vaikkapa nopeamman nettiyhteyden puhelimeesi.

Totuus on kuitenkin se, että nykyinen operaattorisi ei todennäköisesti tarjoa sinulle edullisempaa hintaa sen takia, että olet ollut heidän asiakkaana vuosikausia. Tässä mielessä “uskollisuus” tiettyä operaattoria kohtaan ei kannata, vaan tarjouksia kannattaa aina rohkeasti pyytää muiltakin operaattoreilta ja mielellään tasaisin väliajoin. Liittymä kannattaa päivittää uuteen viimeistään edellisen tarjouksen loppuessa, mutta edulliset puhelinliittymät kannattaa mahdollisuuksien mukaan kilpailuttaa tätä useammin, ja uusia tarjouksia seurata kuukausittain!

UKK: Halvin liittymä

Mistä löytyy halvin puhelinliittymä 2021?

Halvin puhelinliittymä 2021 löytyy parhaiten ajankohtaisesta liittymävertailustamme, johon on koottu kaikki ajankohtaiset tarjoukset Suomen suurimmilta operaattoreilta.

Miksi edulliset puhelinliittymät kannattaa kilpailuttaa?

Puhelinliittymien kilpailutuksen avulla selvität helposti, mitkä operaattorit tarjoavat kaikkein halvimmat puhelinliittymät.

Mikä on halvin puhelinliittymä rajattomalla netillä?

Monet operaattorit tarjoavat edullisia liittymiä rajattomalla netillä. Halvimmat puhelinliittymät rajattomalla netillä varmistat liittymävertailun avulla. Muista kuitenkin tarkistaa, että valitsemasi liittymän netin nopeus vastaa parhaiten omia tarpeitasi.

Edullinen liittymä löytyi toiselta operaattorilta, miten vaihdan liittymää?

Liittymän vaihtaminen on itse asiassa varsin helppoa. Uusi operaattori hoitaa vaihdon puolestasi ja sinun tarvitsee vain sijoittaa uusi SIM-kortti puhelimeesi päivänä, jolloin uusi liittymä astuu voimaan.

Kuinka usein liittymää kannattaa vaihtaa?

Suurin osa liittymätarjouksista on voimassa 12 kuukautta, jotkut hieman pitempään. Tästä syystä liittymä kannattaa päivittää uuteen vähintään kerran vuodessa edellisen tarjouksen loputtua, sillä tällöin operaattorit ovat todennäköisesti jo päivittäneet liittymiensä ominaisuuksia ja hintoja.