Telia liittymät ja liittymätarjoukset

Telia on olennainen osa suomalaisten yhdistämistä toisiinsa netin välityksellä: hieman reilu kolmannes suomalaisista puhelinten liittymistä tulee Telian kautta ja yritys on säilyttänyt asemansa markkinoilla jo vuosia.

Telia liittymätarjoukset ovat runsaat ja niitä on tarjolla sekä puhelimiin että kodin nettiin, jolloinka pääset nauttimaan Telian tarjoamista eduista ihan joka paikassa. Telian kautta saat niin 4G- kuin 5G-liittymiäkin, joten datasiirron timanttisin kärki ja uusin tekniikka ovat käytettävissä ja vieläpä ihan sopuhintaan.

Telian tarjousliittymät

Yksi Telian valttikortti liittymien kohdalla oli aikoinaan se, että yritys tarjosi samat reilut hinnat ympäri Pohjolaa sekä Baltiassa. Jos siis lähdit kaupunkilomalle Tukholmaan tai kisamatkalle Osloon, ei sinun tarvinnut huolehtia kalliista ulkomaanmaksuista. Hyvät käytännöt levisivät nopeasti myös muiden teleoperaattoreiden keskuuteen ja nykyään tällainen paketti alkaa olemaan alalla jo ihan perusoletus.

Telia on räätälöinyt melko yksilöllisiä palveluita ja puhelimeen on saatavilla monia erityyppisiä liittymiä, joten Telia liittymätarjous riippuu ihan sinusta itsestäsi. Ensinnäkin kannattaa miettiä, haluatko 4G- vai 5G-liittymän. Erona on käytännössä netin nopeus. 5G:n kattavuus on myös vielä toistaiseksi melko rajallinen, joten kannattaa varmistaa, asutko 5G:n kantavuusalueella. Ota huomioon myös, että liittymien avausmaksu on 5 €.

Telian 4G-liittymissä netin nopeus on joko 150, 20 tai 0,5 Mbit/s riippuen liittymästä. Netti toimii niissä ilman mitään datarajoitusta kotimaassa, eli saat surffailla netissä niin paljon kuin ehdit; olitpa sitten mökillä tai kotona. Rajaton Lite -liittymään kuuluu rajaton 4G-yhteys 0,5 Mbit/s:n nopeudella. Puheluista ja tekstiviesteistä laskutetaan 0,07 €/min tai 0,07 €/kpl. Tähän liittymään ei kuulu rajatonta dataa ulkomailla ja sen hinta on 9,90 €/kk. Rajaton 20M -liittymään saat sen nimensä mukaisesti 20 Mbit/s -nopeuden sekä rajattomasti puhetta ja tekstiviestejä rajattoman netin lisäksi. Netti toimii rajattomasti myös Pohjolassa ja Baltiassa. Liittymän saa nyt tarjoushintaan 24,90 €/kk ensimmäisen vuoden ajaksi. Mikäli haluat 4G-verkosta kaiken irti, saat päivitettyä sen vaivaisella vitosella kuussa Rajaton 150M -liittymäksi, jossa netti toimii rajattomasti 150 Mbit/s -nopeudella niin kotimaassa kuin Pohjolassa ja Baltiassakin. Telia tarjoaa uusille 4G-liittymän ottaneille asiakkailleen myös C More TV -suoratoistopalvelun kolmeksi kuukaudeksi täysin veloituksetta.

Telia liittymätarjoukset 5G puhelimiin

5G-nopeudella toimiva netti vaihtelee myös liittymän mukaan ja on joko 300, 450 tai peräti 1 000 Mbit/s. Kaikissa 5G-liittymissä tarjotaan rajaton datan määrä sekä rajattomasti puhetta ja tekstiviestejä kotimaan lisäksi myös Pohjolassa ja Baltiassa. Rajaton 5G 300M -liittymän saa nyt tarjoushintaan 29,90 €/kk kahdeksi vuodeksi, jonka jälkeen hinta on 34,90 €/kk. Tähän pakettiin kuuluu EU-dataa 24 gigaa kuukaudessa. Rajaton 5G 450M takaa jo hieman nopeampaa tiedonsiirtoa ja sen hinta on 34,90 €/kk ensimmäisen vuoden, jonka jälkeen hinta kympin verran korkeampi. EU-dataa tähän sisältyy 24 gigaa kuukaudessa. Kaikkein tehokkain tarjottava liittymä on kuitenkin Rajaton 5G 1000M -liittymä, jossa rajaton netti pyörii peräti 1000 Mbit/s -nopeudella! Liittymän hinta on 49,90 €/kk ja siihen kuuluu peräti 27 gigaa kuukaudessa EU-dataa. Kaikkiin uusiin Telian 5G-liittymiin kuuluu myös C More Total+ -suoratoistopalvelu, jonka saa etuhintaan: ensimmäinen kuukausi ilmaiseksi, jonka jälkeen loppuvuodeksi hintaan 29,95 €/kk.

Kaikki Telia liittymät

OperaattoriLiittymäHinta/kkNopeus (Mbit/s)TietoaTilaa

Telian nettiliittymätarjoukset

Kun hankinnassa on telia nettiliittymä tarjous, pitää myös ensimmäisenä päättää, haluatko kotiisi 4G- vai 5G-nopeudella toimivan netin. Kannattaa muistaa, että avatessasi nettiä kotiin Telia ei peri mitään avausmaksuja. Netin hankkiminen kannattaa aloittaa tarkistamalla, onko alueellasi saatavilla valokuitua, joka takaa kiinteän huippunopean netin kotiisi. Mikäli näin ei ole, on parempi vaihtoehto turvautua modeemiin ja langattomiin yhteyksiin. Telia tarjoaa tähän 5G-nettiä, joka on yhtä hyvä kuin valokuitu ja sen avulla esimerkiksi etätyöt sujuvat kotona vaivattomasti.

Telialla on viisi eri pakettia, joilla saa netin kotiin. Ne on nimetty vaatekokojen mukaan (S, M, L, XL ja XXL) ja niiden erona on se, kuinka nopeasti nettisi pelittää. S-paketissa se on 7–10, kun taas XXL-paketissa 300–1000 Mbit/s kaapelia pitkin tultaessa. Oikean kokoisen paketin valitsemiseen vaikuttaa se, kuinka isossa taloudessa asut ja kuinka nopean yhteyden tarvitset. Uusille asiakkaille, jotka tekevät määräaikaisen sopimuksen netin kautta on luvassa myös Keskon 30 euron lahjakortti.

Telian tarjoama 5G-netti kotiin voi olla joko laajakaista tai sitten langaton. Olipa valintasi sitten kumpi tahansa, hintaan kuuluu myös modeemi, jonka avulla pystyt jakamaan netin esimerkiksi kännykkään, tablettiin tai kannettavaan tietokoneeseen, kun olet kotosalla. Valitessasi kiinteän nettiyhteyden kannattaa ottaa huomioon, että hintaan kuuluu modeemi ja sen asennusmaksu (495 euroa kerralla tai 20,63 €/kk). Tähän voi kuitenkin hakea kotitalousvähennystä. Itse netin saa kotiinsa 1000 Mbit/s -nopeudella hintaan 44,90 €/kk.

Telian liittymätarjouksien UKK

Mikä on Telian 5G-verkon kantavuusalue?

5G-verkkoa pystyy käyttämään jo yli 60 paikkakunnalla (ja määrä nousee koko ajan), jotka ovat isoja kaupunkeja sekä niiden välissä sijaitsevia isompia asutuskeskuksia.

Mitä hyötyä 5G:stä on?

5G mahdollistaa entistä nopeamman tiedonsiirron, mikä puolestaan vaikuttaa siihen, kuinka saumattomasti netti toimii. 5G:n avulla esimerkiksi live-lähetysten seuranta internetin välityksellä on huomattavasti helpompaa ja sujuvampaa. Myös netin välityksellä pelaavat käyttävät tästä syystä paljon 5G-nettiä.

Ovatko liittymät määräaikaisia vai toistaiseksi voimassa olevia?

Kaikki tässä käsitellyt tarjoukset ovat voimassa toistaiseksi ja voit päivittää liittymän itsellesi sopivaksi koska vain haluat. Se onnistuu kätevästi soittamalla operaattorille tai sitten voit hoitaa sen myös itse Minun Telia -sivuston kautta.

Mikä on EU/ETA-netti?

Tämä merkintä ilmoittaa, paljonko käytössäsi on dataa EU- ja ETA-maissa. Jokaisessa liittymässä määrä on hieman eri ja se vaihtelee 7–27 gigan välillä kuukaudessa. Mikäli käytät tätä enemmän dataa näillä alueilla, sinulta veloitetaan lisämaksu.

Telia liittymät

Tiesitkö, että Telia mobiililaajakaistan avulla voit surffata edullisesti aina silloin kun haluat. Telia laajakaista toimii kotimaan lisäksi myös kaikissa Euroopan Unionin maissa. Kotimaan rajaton netti tarjoaa verkossa monta tärkeää hetkeä ja SIM-kortissa mukana oleva mobiilinetti sopii sekä tablettiin, reitittimeen että riistakameraan. Telian tyytyväiset liittymäasiakkaat saavat tällä hetkellä etuja myös C More TV -suoratoistopalveluun. Tutustu verkossa tai palvelevassa Elisa myymälässä tarjouksiin, tuotepaketteihin ja asiakkaille tuleviin etuihin. Sopivan liittymäpaketin valinnan jälkeen voit kätevästi hankkia myös uuden puhelimen itsellesi tai lahjaksi Telia kaupasta.   Katso Telian liittymät: Liittymävertailu

Suosittuihin Telia liittymiin saat mukaan kätevän EU-roaming paketin. EU-roaming -paketti tulee sisältymään kaikkiin Telia liittymiin, joka tarkoittaa, että liittymää voi käyttää samaan hintaan sekä kotimaassa että myös kaikissa ETA- ja EU-maissa. Matkustatko usein EU-maiden ulkopuolelle? Telia liittymä toimii loistavasti huikeine gigatavuineen myös kaikkialla EU:n ulkopuolella.

Telia kanta-asiakkaat saavat mobiililaajakaistaliittymän aina parhaaseen hintaan. Edulliset liittymät koskevat kaikkia Telia kiinteän laajakaistan asiakkaita ja Telian puhelimiin sopivia liittymiä. Mobiililaajakaista kulkee käyttäjän mukana kaikkialle, kuten kotiin, työhön, harrastuksiin tai vaikkapa mökille.
Mobiililaajakaistaliittymä toimii kätevästi tabletissa, reitittimessä tai vaikkapa riistakamerassa. Jos oleskelet tai matkustat vuosittain useamman kerran ulkomaille, niin operaattori tarjoaa henkilökohtaiseen käyttöösi ulkomaan paketin aina oman valintasi mukaan edullisilla roaming-maksuilla varustettuna.

  • Mobiililaajakaista kannattaa valita aina käytön mukaan. Liittymän kuuluvuuden esimerkiksi kesämökkiä koskien voi tarkistaa aina Telian kuuluvuuskartasta.
  • Liittymän nopeuden puolestaan voi tarkistaa aina nopeustestin avulla, jolloin näkee samalla minkälainen yhteys kannattaa valita esimerkiksi oman kodin sijaintiin liittyen.

Liittymä lapselle, nuorelle ja vaikkapa koiratutkaan

Tilaa nyt perheen lapsille tai nuorille suosittu toivelahja, eli oma edullinen liittymä. Ensimmäisen liittymän valinta lapselle voi olla todella helppoa, sillä esimerkiksi kätevän turvapaketin avulla liittymään voi valita suojatun nettiyhteyden, joka estää lisäksi myös kaiken internetissä liikkuvan haitallisen aineiston. Rajattoman netin saldorajalla estät kätevästi isompien laskujen muodostumisen ja tavoitat aina lapsen, vaikka saldoraja olisi vähissä tai loppunut. Laskutusasioissa operaattori suosittelee kätevän ja suositun e-laskun valintaa, jonka voi tilata suoraan Kivra-sovellukseen tai omaan Minun Telia -palveluun.

Liittymä koiratutkaan

Oikeanlaisen liittymän valinta SIM-kortilla varustettuun koiran kaulapantaan tai koiratutkaan on helppoa. Koiratutkan avulla koira pysyy turvassa ja omistaja saa karanneen koiran liikkeistä ajankohtaista tietoa. Koiratutkan tehtävänä on paikantaa esimerkiksi päivittäisen lenkin tai vaikkapa harrastuksen yhteydessä kadonnut koira.

Tilaa älykäs turvapaketti suojaamaan surffailuasi internetissä

Telian Turvapaketti tarjoaa kattavaa suojaa sekä tietokoneille että myös tableteille ja älypuhelimille. Tiesitkö, että virus iskee usein aivan yllättäen, jolloin käyttäjä voi joutua helposti haittaohjelmien avulla tulevien virusten kohteeksi. Turvallisin tapa käyttäjälle on suojata tietokoneet ja älylaitteet asentamalla niihin Telian suosittu Telia Turvapaketti Premium. Huikean Premium turvapaketin voi asentaa samanaikaisesti ja samojen tunnusten avulla jopa 25 eri laitteelle. Todella kätevää, eikö totta?

Turvapaketti nopeasti ja helposti käyttöön

  • Älylaitteen tai tietokoneen omistaja, suojaa omat ja perheesi laitteet parhaalla mahdollisella tavalla.
  • Turvapakettiin voi tutustua helposti klikkaamalla “Tutustu ja tilaa -painiketta”
  • Tilaa kaiken kattava Telia Premium turvapaketti lisäämällä tuote ostoskoriin verkossa, vahvistamalla ja maksamalla ostos.
  • Asenna turvapaketti, eli mene sähköpostiin ja avaa turvapakettia koskeva viesti. Klikkaa “Asenna Turvapaketti -painiketta”. Turvapakettiin kuuluva korkealuokkainen Premium -ohjelmisto ilmoittaa seuraavaksi, että käyttäjän oma tietokone tai älylaite on nyt kokonaan suojattu.
  • Laadukkaiden yhteyksien avulla olet aina tavoitettavissa niin Suomessa kuin myös ulkomailla, joten sitten vain vertailemaan liittymiä tai hankkimaan vaikkapa oma nopea viidennen sukupolven liittymä.