Liittymätarjoukset: Löydä netin paras liittymätarjous!

Suomalaiset ovat monessa mielessä varsinaisia tarjoushaukkoja, eivätkä liittymätarjoukset ole poikkeus. Operaattorien välisen kasvaneen kilpailun ansiosta erinomainen liittymätarjous voikin löytyä jo hetkessä. Liittymän vaihtamista edullisempaan ei kannata tänä päivänä enää ollenkaan epäröidä, sillä liittymän vaihdon hoitaa automaattisesti aina uusi operaattori, ja vanhan puhelinnumeronkin siirtäminen uuteen liittymään onnistuu käden käänteessä.  

Liittymätarjousten metsästäminen ei onneksi tänä päivänä ole enää operaattorilta toiselle juoksemista tai lukuisten nettisivustojen vahtaamista. Löydät kaikki ajankohtaiset puhelinliittymätarjoukset ja nettiliittymätarjoukset helposti yhdestä ja samasta paikasta, jolloin sinun tehtävänäsi on enää vain päättää, mikä liittymätarjouksista vastaa hinnaltaan ja ominaisuuksiltaan parhaiten sinun omia tarpeitasi.

Millainen liittymätarjous on paras?

Liittymätarjouksia kannattaa seurata tasaisin väliajoin, sillä operaattorit päivittävät tarjouksiaan usein. Lisäksi on hyvä pitää mielessä, että usein operaattorit eivät mainosta sivuillaan kaikkein edullisimpia hintojaan, vaan tällainen niin kutsutusti salainen liittymätarjous on jätetty odottelemaan “oikeaa omistajaa”, eli liittymästä tehdään parempi tarjous esimerkiksi vasta silloin, kun asiakas on vaihtamassa operaattorilta toiselle. Olemme koonneet tälle sivustolle hyödyllistä tietoa puhelin- ja nettiliittymätarjouksista. Kerromme seuraavaksi, millaisiin ominaisuuksiin kannattaa liittymien valinnassa kiinnittää huomiota, miksi edullisin hinta ei aina ole paras mittari ja miten uuden liittymän vaihtaminen käytännössä onnistuu. Lisäksi käymme läpi tässä artikkelissa puhelinliittymätarjoukset, nettiliittymätarjoukset sekä mobiililaajakaistaliittymätarjoukset.

Puhelinliittymätarjoukset

Aika monella se varmasti kulkee jo mukana housuntaskussa tai laukussa – älypuhelin nimittäin. Älypuhelimesta on tullut käyttäjille ympäri Suomea lähes korvaamaton osa arkea ja juhlaa. Sillä hoidetaan niin päivittäiset työasiat, shoppaillaan verkkokaupassa, asioidaan pankissa kuin uusitaan reseptejä, varataan matkoja, pidetään yhteyttä ystäviin ja perheeseen sekä viihdytään elokuvien, tv-sarjojen ja pelien ääres

sä. Jos haluamme nauttia kaikista näistä älypuhelimen tarjoamista mahdollisuuksista, liittymä puhelimeen on yleensä tässä tilanteessa lähes korvaamaton hankinta. On tärkeää, että pysymme yhteydessä muuhun maailmaan missä ikinä menemmekin – niin kotimaassa kuin ulkomailla. Koska käyttötarkoituksia on lukuisia, tarjoavat myös operaattorit erilaisia puhelinliittymiä esimerkiksi rajattomalla netillä, datakatolla tai ilman nettiä. Pakettiin voi kuulua rajaton määrä puheluita ja tekstiviestejä tai sitten niistä pitää maksaa käytön mukaan. Voi olla, että nettiä voi käyttää rajattomasti myös muualla Pohjoismaissa tai pakettiin voi kuulua suuri määrä dataa muualla Euroopassa. Ja näiden vaihtoehtojen joukosta jokaisen tulisi löytää omansa!

On totta, että tarjontaa riittää. Juuri tämä on syynä sille, miksi hinta ei aina määrää sitä, mikä on loppujen lopuksi kaikkein paras liittymätarjous. Kännykkäliittymätarjous onkin aina parasta sovittaa omien tarpeiden mukaisesti, eli aktiivisen netin käyttäjän on turha säästää muutamaa euroa edullisemmassa liittymässä, jossa on datakatto. Samalla tapaa kovan puhujan ja tekstaajan kannattaa valita liittymien joukosta rajattomalla puheluiden ja tekstiviestien määrällä varustettu liittymä ja säästää sitten vaikkapa netin megabittien määrässä (mitä enemmän megabittejä, sitä nopeampi nettiyhteys).

Paras matkapuhelinliittymätarjous löytyy siis aina omien tarpeiden pohjalta. Kun tiedät, millaiseen käyttötarkoitukseen liittymää haet, voit sitten vertailla kyseisillä ominaisuuksilla varustettujen liittymien hintaa keskenään ja valita niiden joukosta edullisin liittymätarjous. Liittymästä ei kannata turhaan maksaa liikaa, vaan liittymän hinta kannattaa aina suhteuttaa omaan tarpeeseen!

Liittymätarjoukset eri operaattoreilta

Suomessa toimii tällä hetkellä neljä suurta operaattoria, joilta voimme löytää erilaisia liittymätarjouksia moneen eri tarpeeseen. Nämä neljä suurta operaattoria ovat Elisa, DNA, Moi ja Telia. Voit löytää erilliset esittelyt ja tarkemmat liittymätarjoukset kaikilta operaattoreilta:

Jokainen operaattori määrittelee tuotteilleen ja palveluilleen omat liittymätarjoukset. Alan kovan kilpailun myötä operaattorien hinnoittelu on kuitenkin tasainen. Yleisesti ottaen operaattoreiden hinnoissa esiintyy suhteellisen pieniä eroja silloin, kun vertaamme kahta samankaltaista liittymää keskenään. Esimerkiksi tällä hetkellä Elisan, Telian ja DNA:n 1000 megan 5G-liittymä maksaa 49,90 euroa kuussa, kun taas Moin vastaava 1000 megabitin 5G-liittymä maksaa puolestaan 44 euroa kuussa. Hintaero 1000 megabitin 5G-liittymätarjousten välillä on siis loppujen lopuksi yllättävän pieni. Nyt se, mikä parhaan liittymätarjouksen valinnassa ratkaisee, on oikeastaan oikea ajoitus, sillä operaattorit päivittävät liittymätarjouksia tiuhaan tahtiin. Kännykkäliittymien hintaa voidaan pudottaa määräajaksi esimerkiksi tietyn kampanjan ajaksi esimerkiksi operaattorin syntymäpäivien kunniaksi. Lisäksi kansainväliset suuret sesonkiajat, kuten Black Friday, Cyber Monday ja juhlapyhien jälkeiset alennusmyynnit voivat olla syynä operaattorien uusille liittymätarjouksille. Yksikään operaattori ei siis ole sinänsä edullisempi kuin toinen. Yhtenä päivänä DNA:n tarjous voi olla kilpailijoitaan parempi, kun taas toisena päivänä Telian uusin tarjous päihittää kilpailijansa mennen tullen. Tästä syystä liittymätarjouksia kannattaa seurata tasaisin väliajoin ja vaihtaa edullisempaan liittymään heti, kun uusi liittymätarjous miellyttää.

5G liittymätarjoukset

5G-liittymät lienevät tällä hetkellä puhelinliittymien suurinta huutoa. 5-verkko on edeltäjäänsä 4G-verkkoa huomattavasti nopeampi ja vakaampi. 5G-verkon ansiosta netin yhteysnopeudet voivat kasvaa vähintään 10-kertaiseksi. Tästä syystä monet operaattorit tarjoavat 1000 megan, eli gigan maksiminopeudella varustettuja 5G-liittymiä, jotka ainakin teoriassa päihittävät nopeimpien 4G-yhteyksien megabitit kertaheitolla. Katso kaikki 5G liittymät 5G-verkko tulee siis olemaan kaikin puolin edeltäjäänsä nopeampi, vakaampi ja luotettavampi verkko. 5G-verkon kattavuus on kuitenkin kotimaassa vielä suhteellisen suppea verrattuna 4G-verkkoon, joka on ehtinyt levitä jo kaikkialle. Suurin hyöty 5G-verkosta tullaankin saavuttamaan vasta muutaman vuoden päästä, vaikka 5G-verkkoa pyritään laajentamaan koko ajan. Hankkimalla 5G-liittymän voit siis ennakoida lähitulevaisuuden entistä nopeampia nettiyhteyksiä ja sujuvampaa netin käyttöä. 5G-liittymien hintoja kannattaa siis seurata tasaisin väliajoin, jolloin voit napata mukaasi aina edullisimmat 5G-liittymätarjoukset kuhunkin käyttötarpeeseen.

Liittymä- ja puhelintarjoukset

Toisinaan edullinen liittymätarjous voi irrota yhdessä puhelintarjouksen kanssa. Usein operaattorit lanseeraavat erillisiä puhelintarjouksia, joissa laitteen ostajalle voi olla tarjolla liittymä kaupan päälle tietyksi määräajaksi. Tällaisia kampanjahintoja esiintyy erityisesti uusien lippulaivamallien saapuessa markkinoille, jolloin operaattorit houkuttelevat kuluttajia hankkimaan itselleen kyseisen laitteen. Tarjouksessa voi olla esimerkiksi kyse juuri markkinoille saapuneesta Samsungin tai Applen uusimmasta puhelimesta, jonka ostaja saa kaupan päälle 5G-liittymän vuodeksi vaikkapa puoleen hintaan. Säästöt tällaisissa tarjouksissa voivat kohota varsin suuriksi, sillä esimerkiksi 40 euron arvoisesta liittymästä voi kertyä vuoden aikana lähes 500 euron säästöä, jos liittymän saisi käyttöönsä kaupan päälle. Tällainen tarjous on erittäin hyödyllinen tarjous erityisesti niille, jotka ovat valmiita investoimaan laadukkaaseen ja yleensä hinnaltaan kalliimpaan puhelimeen. Luonnollisesti kyseiseen tarjoukseen ei kannata tarttua silloin, jos kalliimmalle lippulaivamallille ei ole tarvetta! Monet liittymä- ja puhelintarjoukset voivat siis kulkea käsi kädessä, mutta tarjouksia on aina mahdollista hyödyntää erikseen. Uutta älypuhelinta tai tablettia ei siis ole pakko lunastaa liittymän oston yhteydessä ja toisinpäin. Tärkeintä onkin aina löytää paras liittymätarjous omaan tarpeeseen. Jos haussa on sekä uusi puhelin että uusi liittymä, tietysti tällöin nämä tarjoukset kannattaa aina mahdollisuuksien mukaan yhdistää!

Nettiliittymätarjoukset

Älypuhelin ei suinkaan ole ainoa laite, joka hyödyntää nettiä tänä päivänä. Itse asiassa suurin osa nettiä hyödyntävistä laitteista taitaa löytyä tänä päivänä jokaisen kotoa. Älytelevisiot, tabletit, tietokoneet, kannettavat, älyjääkaapit, älykellot, Smart Home -laitteet ja muut vastaavat tekniset kapistukset hyödyntävät älypuhelimen tapaan nettiyhteyttä. Tästä syystä kodin nettiyhteydestä on tullut puhelinliittymien rinnalla erittäin kysytty palvelu. Katso nettiliittymävertailu!

Nettiliittymät voidaan jakaa karkeasti kahteen eri luokkaan: kiinteät laajakaistat ja mobiililaajakaistat. Mobiililaajakaistalla eli liikkuvalla laajakaistalla tarkoitetaan nimensä mukaisesti liikkuvaa liittymää, joka toimii SIM-kortilla. Liikkuvaa laajakaistaa on mahdollista hyödyntää kätevästi myös kodin ulkopuolella. Kiinteällä laajakaistalla tarkoitetaan puolestaan sellaista liittymää, joka asennetaan kotiin kiinteänä, ja jonka kautta kaikki samaan verkkoon yhdistetyt laitteet voivat hyödyntää langatonta lähiverkkoa eli WiFi:ä.

Molemmilla nettiliittymillä on omat hyvät puolensa. Siinä missä liikkuvaa laajakaistaa voi kuljettaa kätevästi mukana vaikkapa mökille, kiinteä laajakaista tarjoaa liikkuvaa laajakaistaa vakaamman ja nopeamman nettiyhteyden. Tässäkin liittymän valinta kannattaa perustaa aina siihen, mihin käyttötarkoitukseen nettiä tarvitaan. Näin ollen, jos kotona asuu useampi aktiivinen netinkäyttäjä, vakaampi kiinteä laajakaista suuremmalla megabittien määrällä on yleensä järkevämpi vaihtoehto. Yksin asuva pärjää taas pienemmällä megabittien määrällä, mutta tämäkin riippuu omasta netin käytöstä; esimerkiksi paljon korkeatasoisia nettipelejä pelaava henkilö tarvitsee todennäköisesti nopeammalla nettiyhteydellä varustetun laajakaistan kuin sellainen henkilö, joka käyttää kotona nettiä vain satunnaisesti Netflixin katseluun tai sähköpostien lukemiseen.

Liittymätarjoukset kannattaa myös vertailla. Asuinpaikasta riippuen vaihtoehtoja voi olla kuitenkin vähemmän, sillä kaikki operaattorit eivät tarjoa nettiliittymiä kaikissa postiosoitteissa. Jos omassa postiosoitteessa on tarjolla useampi kuin yksi operaattori, nettiliittymien yhteysnopeuksia ja muita ominaisuuksia kannattaa vertailla huolellisesti keskenään. Jos taas omaan postiosoitteeseen ei ole tarjolla useita eri nettiliittymiä, kyseisellä alueella nettiyhteyttä tarjoavalta operaattorilta kannattaa silti rohkeasti pyytää nettiliittymätarjousta.

Monissa tapauksissa operaattorit ovat itse asiassa valmiita tekemään sinulle hyvän tarjouksen, mutta monet jäävät tästä tilaisuudesta paitsi, koska eivät yksinkertaisesti uskalla tai “viitsi” pyytää operaattorilta uutta tarjousta. Totuus on kuitenkin se, että operaattorit tuskin soittelevat perääsi ja tarjoavat parempaa hintaa ihan omaa hyvyyttään. Yleensä tällainen soitto kilahtaa omaan puhelimeen vasta sitten, kun olet vaihtamassa operaattorilta toiselle. Jos operaattorit vaihtaminen ei ole liittymän suhteen mahdollista, uutta tarjousta kannattaa kuitenkin rohkeasti kysyä viimeistään edellisen päättyessä. Tarjouksen pyytäminen on aina ilmaista, joten tilaisuuteen kannattaa tarttua!

Liittymätarjoukset: UKK

En tarvitse nettiä puhelimeen, enkä soittele kuin satunnaisesti. Pitääkö minun maksaa silti 20–40 euroa puhelinliittymästä?

Ei tietenkään tarvitse! Löydät edulliset puhelinliittymätarjoukset myös vähäiseen puhelimen ja netin käyttöön. Tällaisen liittymän hinta on yleensä nettiyhteydellä varustettuun liittymään verrattuna huomattavasti edullisempi, tällä hetkellä edullisimmat liittymätarjoukset maksavat noin 7–10 euroa kuukaudessa operaattorista riippuen.

En jaksaisi olla vaihtamassa liittymää ja numeroa koko ajan uuteen, mitä minun tulisi tehdä?

Itse asiassa liittymän vaihtaminen on tänä päivänä todella kätevää, sillä uusi operaattori tekee vaihdon puolestasi! Myös vanha numerosi siirtyy uudelle operaattorille ja sinun tulee vain vaihtaa uusi SIM-kortti puhelimeesi heti, kun vanha sopimuksesi on irtisanottu. Helpompaa kuin heinänteko!

Mistä paras liittymätarjous 2021 löytyy?

Löydät parhaat puhelin- ja nettiliittymätarjoukset suoraan sivuiltamme. Olemme koonneet tänne ajankohtaista tietoa eri operaattorien parhaimmista liittymätarjouksista.

Mikä operaattori tarjoaa halvimmat liittymätarjoukset?

On vaikeaa sanoa, mikä operaattori olisi todellisuudessa kaikkein halvin, sillä liittymän hinta riippuu täysin omista tarpeistasi. Lisäksi operaattorit päivittävät hintojaan koko ajan, joten liittymätarjoukset kannattaa aina tarkistaa ajankohtaisina sivuiltamme.

Kannattaako aina valita halvin liittymätarjous?

Edullinen hinta ei aina takaa, että kyseinen liittymätarjous tarjoaa sinulle juuri sitä, mitä tarvitset! Mieti aina ensin, millaiseen käyttötarkoitukseen tarvitset liittymää ja vertaile vasta sitten näillä ominaisuuksilla varustetut liittymätarjoukset keskenään. Löydät kaikki ajankohtaiset puhelinliittymätarjoukset ja nettiliittymätarjoukset sivuiltamme.