DNA

DNA kuuluu Telian ja Elisan ohella Suomen suurimpiin ja tunnetuimpiin teleoperaattoreihin. Se myy puhelinliittymien lisäksi muun muassa liikkuvia ja kiinteitä laajakaistoja, prepaid-liittymiä sekä laitteita ja lisätarvikkeita, kuten puhelimia, tabletteja, kannettavia tietokoneita, televisioita, konsoleita suojakuoria, latausjohtoja ja kuulokkeita. DNA:n tutuksi tulleen iskulauseen “Elämä on” tunnistaa jo suurin osa suomalaisista. Katso DNA liittymät puhelinliittymävertailu – sivulta!

DNA Oyj yrityksenä

Vuonna 2001 perustettu operaattori työllistää tänä päivänä noin 1 600 työntekijää. Se aloitti taipaleensa pienenä mobiiliyrityksenä, josta se on kasvanut vajaassa 20 vuodessa Suomen suurimpien teleoperaattorien joukkoon. DNA on lisäksi listattuna joukkovelkakirjojen osalta NASDAQ Helsingin pörssiin.

DNA on tällä hetkellä Suomen suurin kaapelioperaattori ja kuuluu maksu-tv-palveluiden suurimpiin toimittajiin sekä antenni- että kaapeliverkossa. Konserniin kuuluu myös samaa nimeä kantava DNA Kauppa, jolta löytyy yli 60 liikettä ympäri Suomea. DNA:n suurimpana pääomistajana toimii Telenor-yhtiö, joka omistaa 54% kaikista DNA:n osakkeista.

Palvelut

DNA tarjoaa palveluita sekä yksityisille asiakkaille että yrityksille. Yrityspalveluihin kuuluvat muun muassa puhelinliittymät, nettiliittymät, verkot ja yhteydet, tietoturvaan liittyvät palvelut, IoT (esineiden internet) sekä laitteet, liittymät ja tarvikkeet yrittäjille. Yksityisasiakkaille operaattori myy puolestaan puhelinliittymiä ja puhelimia, nettiliittymiä, DNA TV –palveluita, tietokoneita, televisioita, pelaamisen liittyviä välineitä ja tarvikkeita sekä DNA Kauppojen tarjoamia tuotteita ja palveluita.

DNA toimitus

DNA toimittaa nettisivuilta tai DNA Kaupasta tilatut tuotteet joko suoraan asiakkaan kotiovelle tai lähimpään postitoimipaikkaan, josta tilaus on mahdollista noutaa. Kaikki valittavissa olevat toimitustavat näytetään tilauksen yhteydessä asiakkaan antaman postiosoitteen pohjalta.

DNA:lta tilattujen tuotteiden ja palveluiden arvioitu toimitusaika on normaalisti 1-3 arkipäivää. Jos lähetys tehdään kirjeenä, esimerkiksi SIM-korttien tapauksessa, normaali toimitusaika on noin 2-4 arkipäivää. DNA:n verkkokaupassa tehdyt tilaukset on mahdollista toimittaa kaikkialle kotimaahan, Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Maksa erissä

DNA tarjoaa muiden kotimaisten teleoperaattorien tapaan 12, 24 tai 36 kuukauden korottoman maksuajan. Maksun pilkkominen osiin ei myöskään aiheuta lisäkuluja. Jos tuotteelle valitaan osamaksu, kuukausittaiset maksuerät laskutetaan erillisellä laskulla. Paperilaskusta on maksettava erikseen, muussa tapauksessa lasku saapuu sähköpostiin ja omalle asiakastilille. Osamaksulla maksettaessa asiakas tunnistautuu palveluun omilla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella luottotietojen tarkistamiseksi.

DNA palautusoikeus

Kuten missä tahansa muussakin verkkokaupassa ostettujen tuotteiden ja palveluiden kohdalla, myös Asiakkaalla on etämyynnin tapauksessa oikeus perua tilaus 14 päivän sisällä. 14 päivän peruutusaika alkaa heti tilausvahvistuksen vastaanottamisesta tai tavaratoimituksen tapauksessa tuotteen vastaanottamisesta. Jos etänä tehty sopimus halutaan perua tai tuote palauttaa, tulee siitä ilmoittaa suoraan DNA:lle.

Palautusoikeus koskee vain uudenveroisia tuotteita. Jotta palautus voidaan käsitellä onnistuneesti ja hinta palauttaa takaisin asiakkaalle kokonaisuudessaan, laitteen on oltava alkuperäisessä myyntipakkauksessa ja saapua DNA:n pisteelle uudenveroisena ja myyntikelpoisena. Laitetta ei siis voi käyttää, vaan siihen tulee tutustua pintapuolisesti, jos laitteen haluaa palauttaa. Lisäksi kaikilla DNA:n myymillä laitteilla on valmistajakohtainen takuuaika, joka on mahdollista tarkistaa tuotteen tiedoista.

DNA tarjoukset

DNA:lta löytyy sekä asiakaskohtaisia etuja että kaikkien kuluttajien saatavilla olevia tarjouksia. Asiakaskohtaisia etuja on tarjolla sekä nettiasiakkaille, puhelinliittymäasiakkaille, DNA Kaupasta ostettujen laitteiden ostajille, DNA TV ja Hubi-asiakkaille sekä Etudiili-asiakkaille.

Tarjouksien ja etujen joukosta löytyy muun muassa laitealennuksia, pidennettyjä laitetakuita, liikkuva laajakaista –tarjouksia sekä kotimaahan että ulkomaille ja ilmaisia kokeilujaksoja DNA TV –palveluun. Asiakaskohtaiset edut on mahdollista tarkistaa soittamalla DNA:n asiakaspalveluun tai kirjautumalla omilla pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai DNA-tunnuksella verkkosivujen Minun Palveluni –osioon.

DNA Asiakaspalvelu

DNA:n kotisivuilta löytyy laaja Tuki-palvelu, josta asiakkaat voivat hakea tietoa esimerkiksi puhelinliittymän, mokkulan tai laajakaistan asennukseen. Sivuilta löytyy lisäksi tietoa mahdollisista häiriötilanteista sekä kuuluvuuskartasta ja verkon kattavuudesta ympäri Suomea.

DNA:n asiakaspalvelu palvelee sekä chat-palvelun, sähköpostin että puhelinpalvelun välityksellä. Jos asiakas ei halua jonottaa puhelinpalvelussa, hän voi jättää myös kalenteriin soittopyynnön, jolloin asiakaspalvelija soittaa takaisin. Tarkemmat aukioloajat löytyvät operaattorin kotisivuilta, vikailmoituksia on puolestaan mahdollista tehdä operaattorille vuorokauden ympäri.

KuvaNimiTiivistelmäHintaTilaahf:att:pa_eu-kayttohf:att:pa_liittymismaksuhf:att:pa_nopeushf:att:pa_operaattorihf:att:pa_puheluiden-hintahf:att:pa_rajaton-nettihf:att:pa_sopimuksen-pituushf:att:pa_tekstiviestien-hintahf:att:pa_yrityksille